1.g’erne arbejder med bæredygtighed

Eleverne på Handelsgymnasiet arbejdede i to dage med bæredygtig innovation. På anden dagen præsenterede de deres idéer for et dommerpanel i en lokal udgave af løvens hule.

07.06.19
 • DEL:

Torsdag og fredag deltog førsteårseleverne på Handelsgymnasiet i Sustainable Solution Challenge, hvor de med bæredygtig innovation løste udfordringer for udvalgte virksomheder i lokalområdet.

Boligselskabet Sjælland efterspurgte idéer til nem og effektiv affaldssortering i private hjem, Rambøll og Mangor & Nagel søgte koncepter til fremtidens boligform for den klimabevidste borger, mens Argo og Dansk Retur System ønskede inspiration til en sorteringsvejledning som app.

Præsentere idéer for et dommerpanel

Efter to dages gruppearbejde med en af de tre problemstillinger, pitchede grupperne hver især deres idéer for deres lærere. De fire bedste løsninger blev udvalgt til at præsentere for et dommerpanel bestående af Alexandra Halberg Møller fra Dansk Retursystem, Finn Kjær fra Argo, Tue Clausen fra Mangor & Nagel, Lasse Otzen fra Rambøll og Ulrik Eggert Knuth-Winterfeldt fra Boligselskabet Sjælland.

Arbejde som iværksættere

Målet med forløbet er, at eleverne oplever, hvordan en iværksætter arbejder. Det gør de, når de går gennem processerne frem til præsentationen af løsningen på udfordringen i slutningen af dag to.

Forløbet er udformet i et samarbejde mellem Roskilde Handelsskole, Den Europæiske Union, Interreg Deutschland – Denmark – VekselWirk, Colab Roskilde og Carsten Borch.

Følg studielivet på Instagram

Skolens Instagram er i hænderne på elever fra hhx, eux og eud.

Følg os
 • Bakkesvinget 67
  4000 Roskilde
  Telefon 8852 3200
  rhs@rhs.dk
 • CVR-nr: 19516172
  EAN-nummer: 5798000553606
#rhslivet

Hjælp og vejledning

Du er altid velkommen til at kontakte en studievejleder, hvis du har brug for hjælp til at vælge uddannelse eller kursus. 

Studievejledningen

Se også

Webshop Få sider læst op Cookie- og privatlivspolitik Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Om skolen

Profil Værdier Historie Praktiske oplysninger Kontakt Adresse og find vej Åbningstider Find medarbejder Studievejledningen Sikker mail Det sker Nyheder Job Organisation Bestyrelsen Ledelsen Elevråd Arbejdsmiljøorganisation Mål, vision og strategi Mål og strategier Planer og politikker Udvikling og kvalitet Kvalitetsarbejde Nøgletal Opfølgningsarbejde Trivselsundersøgelser Fastholdelsesstrategi Netværk og samarbejde

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...