Fag der kan bruges til noget

Eleverne møder på hhx, eux og eud erhvervsrettede fag, der er nye i forhold til fagene i grundskolen.

17.01.20
  • DEL:

På Roskilde Handelsskole sætter vi fokus på erhvervsrettede fag og aktuelle emner og områder inden for blandt andet økonomi, afsætning, sprog, organisation, kultur, kommunikation, marketing, IT, finansiering, erhvervsjura, sport, iværksætteri, innovation og handel, detail og event.

Eleverne lærer teorierne, fordi de kan bruges til at analysere virkeligheden og give bud på, hvordan vi løser realistiske problemer og opgaver – i virksomhederne og i samfundet i både Danmark og udlandet.

Forskellige niveauer og kombinationer af fag

Det er forskelligt fra hhx, eux og eud, hvor mange fag eleverne har og på hvilke niveauer. Der er en række obligatoriske fag på uddannelserne og mulighed for at vælge valgfag derudover.

Eud

På Eud Business får eleverne grundlæggende viden om blandt andet salg, kundeservice, IT og økonomi. De arbejder også med personlig fremtræden, markedsføring og virksomhedens image. På den måde bliver de klar til livet på en fremtidig arbejdsplads.

Undervisningen på Eud Business er en god blanding af teori, opgaver, gruppearbejde og individuel indsats. På grundforløb 1 arbejder eleverne praktisk med fagene i temaer.

Bliv klogere på Eud Business

Eux

På Eux Business har eleverne fag på gymnasieniveau. Det gør, at eleverne opnår studiekompetencer, så de både har adgang til elevplads i en virksomhed og til studier på videregående uddannelser.

Fag der på eux adskiller sig fra grundskolen er for eksempel Informatik, Virksomhedsøkonomi og Afsætning. Afhængigt af retningen (kontor, detail, handel eller event) er der bestemte valgfag, eleverne skal have. På kontorområdet får de for eksempel en grundlæggende viden om administration og økonomi. Emner som digitalisering, koncept, virksomhedsstrategi og kommunikation er en vigtig del af uddannelsen.

Læs mere om to i en uddannelsen eux

Hhx

Hhx-uddannelsen består af en række obligatoriske erhvervsrettede gymnasiefag, som er fælles for alle studieretninger: International økonomi, Virksomhedsøkonomi, Afsætning, Erhvervsjura og Informatik. Ud over de obligatoriske får eleverne to fag, der er særlige for den studieretning, de vælger. De skal også vælge et eller flere valgfag afhængigt af studieretning.

Studieretningerne adskiller sig fra hinanden ved at have forskellige kombinationer af studieretningsfag, sprogfag og antal valgfag. Læs mere om de forskellige studieretninger og fagene særlige for dem.

13 spændende studieretninger på Handelsgymnasiet

Bliv klogere på ungdomsuddannelserne

De merkantile uddannelser hhx, eux og eud kombinerer teori og praksis. Bliv klogere på hvordan.

Ungdomsuddannelser der kombinerer teori og praksis

Brug for hjælp til at vælge?

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.

Studievejledningen

Om skolen

Profil Værdier Historie Praktiske oplysninger Nyt om coronavirus Kontakt Adresse og find vej Åbningstider Find medarbejder Studievejledningen Sikker mail Det sker Nyheder Job Organisation Bestyrelsen Ledelsen Elevråd Arbejdsmiljøorganisation Mål, vision og strategi Mål og strategier Planer og politikker Udvikling og kvalitet Kvalitetsarbejde Nøgletal Opfølgningsarbejde Trivselsundersøgelser Fastholdelsesstrategi Netværk og samarbejde

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...