Nye studie­retninger på Handels­gymnasiet

Når elever i 9. og 10. klasse søger ind på ungdomsuddannelser med opstart i 2019, har de på Handelsgymnasiet fået flere retninger at vælge imellem.

27.02.19
 • DEL:

For optaget 2019 bliver der udbudt 13 forskellige studieretninger, hvoraf fire af dem er nye. Det drejer sig om Webdesign og gaming, Journalistik og kommunikation, Grøn global og IBB verden.

På Roskilde Handelsskole så de et behov for at udvide paletten af studieretninger.

”I takt med at samfundet ændrer sig, ser vi på, hvilke studieretninger der understøtter vores elever og giver dem mange muligheder i forhold til karriere og videre uddannelse, når de er færdige som studenter. Med vores nye studieretninger arbejder vi med nogle af de virkelighedsnære problemer, som optager os i samfundet både lokalt og globalt,” siger uddannelseschef på Handelsgymnasiet Anne Kirstine Frandsen.

Virksomhed, samfund og international

Studieretninger deles ind under tre overordnede emner, der er virksomhed, samfund og international.

Arbejd med markedsføring, programmering og IT

Under virksomhed er kommet linjen Webdesign og gaming, hvor eleverne lærer at kommunikere og markedsføre på nettet med grafik og design. De får også indblik i at programmere hjemmesider og lærer om markedsføring gennem gaming og mobilspil.

Webdesign og gaming

Lær om kommunikation og arbejd journalistisk

Der er også oprettet to retninger under samfund. Den ene er Journalistik og kommunikation, hvor eleverne lærer om kommunikationens betydning i forhold til virksomheders økonomi. De lærer at formidle svære faglige emner om økonomi og politik og arbejder med kampagner på blandt andet blogs, Instagram og Snapchat.

Journalistik og kommunikation

Fokus på aktuelle miljø- og klimaudfordringer 

Grøn global er en samfundsfaglig studieretning, der sætter fokus på aktuelle udfordringer med vores klima og miljø. Eleverne arbejder gennem de tre gymnasieår med forskellige projektforløb om bæredygtighed og klimaskabte udfordringer. De lærer at undersøge forholdene i praksis gennem feltstudier og at se udfordringerne i et globalt perspektiv.

Grøn global

Kom verden rundt og bliv undervist på engelsk

IBB verden lægger sig op ad den nuværende studieretning Verdensklasse, men med den forskel at undervisningen i studieretningsfagene på IBB verden er på engelsk. På denne studieretning kommer eleverne verden rundt både i den daglige undervisning og gennem studierejser i Europa, USA og Asien samt en skoleophold i Nordamerika.

IBB Verden

Se hvordan det er at starte på Handelsgymnasiet

Nye venner, nye lærere, nye fag. Læs om hvad dine første dage på Handelsgymnasiet går med.

Studiestart

Brug for hjælp til at vælge?

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.

Studievejledningen
 • Bakkesvinget 67
  4000 Roskilde
  Telefon 8852 3200
  rhs@rhs.dk
 • CVR-nr: 19516172
  EAN-nummer: 5798000553606
#rhslivet

Hjælp og vejledning

Du er altid velkommen til at kontakte en studievejleder, hvis du har brug for hjælp til at vælge uddannelse eller kursus. 

Studievejledningen

Se også

Webshop Få sider læst op Cookie- og privatlivspolitik Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Om skolen

Profil Værdier Historie Praktiske oplysninger Kontakt Adresse og find vej Åbningstider Find medarbejder Studievejledningen Det sker Nyheder Job Organisation Bestyrelsen Ledelsen Elevråd Arbejdsmiljøorganisation Mål, vision og strategi Mål og strategier Planer og politikker Udvikling og kvalitet Kvalitetsarbejde Nøgletal Opfølgningsarbejde Trivselsundersøgelser Fastholdelsesstrategi Netværk og samarbejde

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...