Trivselsundersøgelser

På Roskilde Handelsskole undersøger vi med jævne mellemrum, hvordan elever, kursister og medarbejdere trives på skolen.

Trivselsundersøgelserne giver os mulighed for at se, hvordan afdelingerne og skolen som helhed klarer sig i forhold til tidligere år.

Vi har med undersøgelserne mulighed for at sammenligne elevernes og kursisternes besvarelser på uddannelses- og klasseniveau. Undersøgelserne fungerer derfor som interne udviklingsredskaber.

Se resultaterne fra de seneste år

Vi gennemfører trivselsundersøgelser blandt eleverne på eud, eux, hhx og for kursisterne på Centret for voksenuddannelser. Hvert andet til tredje år undersøger vi medarbejdernes arbejdsmiljø og trivsel. Der gennemføres derudover løbende tilfredshedsundersøgelser i virksomheder med hovedforløbselever.

Eud og eux Elevtrivselsundersøgelse eud og eux grundforløb 2017

Eud Elevtrivselsundersøgelse eud hovedforløb 2017

Hhx Elevtrivselsundersøgelse hhx 2015

Kursister Deltagerevalueringer fra Viskvalitet.dk

Medarbejdere Medarbejdertrivsels- og APV-undersøgelser gennemført i 2018

Virksomheder Virksomhedstilfredshedsundersøgelser 2018.

Trivselsundersøgelse blandt elever

I trivselsundersøgelserne blandt eleverne på eud, eux, hhx og kursisterne, vurderer de:

• skolen som helhed
  • undervisningen og læringsmiljøet
  • det sociale miljø
  • de fysiske rammer
  • kommunikation og IT.

Trivselsundersøgelse blandt medarbejderne

Medarbejderne deltager i trivselsundersøgelser hvert tredje år. Der vurderer de:

• skolen som helhed
  • arbejdssituation
  • arbejdspladsen
  • chefgruppen og nærmeste ledelse
  • det sociale miljø
  • det fysiske arbejdsmiljø.

Trivselsundersøgelser i virksomheder

Virksomhederne vurderer:

• generel vurdering og samlet tilfredshed
  • elevens præstation
  • samarbejde
  • information og vejledning.

Sådan gør vi

Vi gennemfører undersøgelserne i samarbejde med konsulentfirmaet Aspekt R&D.

Aspekt indberetter de relevante, lovpligtige data til Undervisningsministeriet som del i aflæggelsen af "ressourceregnskabet". Til slut indgår vi i netværkssamarbejdet Uddannelsesbenchmark.dk om resultaterne.

Viskvalitet.dk

Trivselsundersøgelserne på Centret for voksenuddannelser bliver gennemført ved hjælp af viskvalitet.dk.

Viskvalitet.dk er Undervisningsministeriets portal for evaluering og effektmåling af arbejdsmarkedsuddannelserne.

Har du spørgsmål til gennemførelsen af trivselsundersøgelserne, er du velkommen til at kontakte: