For elever

Når du skal finde en elevplads har du mulighed for at tale med og skabe kontakt til virksomheder. Du får også hjælp til din søgning på skolens praktikkontor.

Når du har afsluttet det studieforberedende forløb på eux, har du mulighed for at få elevplads i en virksomhed – det hedder også hovedforløbet.  

Du skal gå i gang med at søge i god tid. Du kan søge:

Uopfordret
Tag forbi en virksomhed, du gerne vil arbejde i og medbring din ansøgning og dit cv. Søg i god tid før du er færdig med din uddannelse, så er dine chancer for at komme til en samtale bedst.

På jobopslag
Hold øje med jobopslag på jobdatabaser på nettet. Tjek også Facebooksiden Roskilde Handelsskole - Elevplads hvor du finder de nyeste opslag om elevpladser og anden information om elevpladser.

Få hjælp når du søger

Du kan få hjælp på skolens praktikkontor, hvis du har spørgsmål til din ansøgning, dit CV, eller du er kørt træt i jobsøgningen og mangler gode råd til at komme videre.

Kom forbi kontoret og få en snak med: 

Praktisk information

  Uddannelsesaftale

  For at blive ansat som elev, skal du indgå en uddannelsesaftale med din praktikvirksomhed.

  Uddannelsesaftalen skal underskrives af både virksomheden og dig, senest den dato du begynder. Du skal sende den originale uddannelsesaftale til: 

  Roskilde Handelsskole
  Att: Praktikkontoret
  Bakkesvinget 67
  4000 Roskilde 

  Hent formular til uddannelsesaftale fra Undervisningsministeriets hjemmeside. 

  Læs mere om Uddannelsesaftaler på Undervisningsministeriets hjemmeside.

  Løn

  Du får løn som elev i en virksomhed – også under skoleopholdene. Din praktikvirksomhed får størstedelen af din løn under skoleophold refunderet gennem Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB).

  Din løn som elev afhænger af, hvilken branche du arbejder i, og om det er en offentlig (kommune, region, stat) eller privat arbejdsplads.

  Din løn fastsættes af den kollektive overenskomst på området - uanset om din virksomhed er omfattet af overenskomsten. Læs mere om elevløn på HKs hjemmeside.

  Hvis du har spørgsmål til din elevløn, så kan du kontakte HK eller skolens praktikpladskontor.

  Kørselsgodtgørelse

  Som elev har du ret til at få refunderet udgifter til transport under dine skoleophold – dog kun svarende til billigste offentlige transport.

  Det er din praktikvirksomhed, der udbetaler kørselsgodtgørelsen sammen med din løn, men virksomheden kan få refunderet 80 % af dine transportudgifter gennem Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB).

  Du får en blanket, som skal afleveres til din underviser på sidste undervisningsdag på hvert skoleophold, fordi skolen skal indberette til AUB, at du har været på skoleophold.

Få inspiration til at søge 

På hjemmesiden Guiden til praktikplads kan du også finde hjælp og inspiration til at finde en elevplads.

Sofie i filmen her under er speditionselev. Hvor drømmer du om at blive elev?

Søger du elevplads?

Se ledige elevstillinger

 • Bakkesvinget 67
  4000 Roskilde
  Telefon 8852 3200
  rhs@rhs.dk
 • CVR-nr: 19516172
  EAN-nummer: 5798000553606
#rhslivet

Hjælp og vejledning

Du er altid velkommen til at kontakte en studievejleder, hvis du har brug for hjælp til at vælge uddannelse eller kursus. 

Studievejledningen

Se også

Webshop Få sider læst op Cookie- og privatlivspolitik Tilmeld dig vores nyhedsbrev

EUX

Optagelse Forløb Eux Business Studieliv Studiestart Sociale aktiviteter Sport og teambuilding Når du dimitterer Hverdagen på eux Få indflydelse Faciliteter Studierejser Karrieremuligheder Praktikservice For elever For virksomheder Praktiske oplysninger Kontakt og ansatte Besøg os Introduktionskursus Brobygning kombiforløb Brobygningsforløb Informationsmøde Inspirationsmøde Åbent hus Uddannelsesmesser

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...