IBB og sprog studieretning HHX Roskilde Handelsskole - RHS

IBB og sprog

Er du optaget af internationale forhold, og drømmer du om en karriere i en international virksomhed eller studier i udlandet? Har du mod på et længere skole- og praktikophold i udlandet, og er du samtidig klar til at blive undervist på engelsk i to økonomiske fag? Så er IBB og sprog måske noget for dig.

Verden rundt - og undervisning på engelsk

Med IBB & sprog får du i løbet af de tre gymnasieår et godt grundlag, hvis du overvejer en international karriere. Både i den daglige undervisning og på studierejser. IBB står for International Baccalaureate, og det betyder, at du undervises på engelsk i fagene International Økonomi B og Afsætning B og selvfølgelig i Engelsk A.

Studierejserne er en stor del af IBB & sprog. Vi rejser i alle tre år, så du kommer til at opleve både virksomheder, kultur og samfundsforhold i tysk-, spansk- og engelsktalende lande. Du skal være parat til at rejse i længere tid i forbindelse med skole- eller udvekslingsophold. Vi søger tilskud fra Erasmus-programmet, hvilket betyder, at den ene af rejserne bliver ca. 3 uger med sprogskole og praktikophold i enten Spanien eller et tysktalende land. Her skal du bo hos en lokal familie og lære om landets kultur og sprog. Det sætter turbo på din sproglige og personlige udvikling, og du oplever sproget og kulturen i virkelige situationer og gennem personlige relationer.

Cases om internationale virksomheder

I den daglige undervisning arbejder vi blandt andet med cases om spanske, latinamerikanske, engelske og tyske virksomheder på det internationale marked. Vi undersøger for eksempel globaliseringens betydning, forretningskulturen og ser på markedsanalyse, købsadfærd og markedsføring.

Sprog, kultur og samfundsforhold

Vi sætter sprog, fremmede kulturer og international business på programmet, så du bliver rustet til arbejdslivet i en globaliseret verden. Vi arbejder med aktuelle emner som fx latinoers indflydelse i USA, emigration fra Spanien til England og Tyskland og globale tendenser i underholdningsindustrien. Vi træner løbende evnen til at forstå og kommunikere på fremmedsprogene, og vi bruger medier og IT-værktøjer til at lære sprog på en levende og sjov måde.

Praktiske oplysninger

  Studieretningsfag

  • Spansk A
  • Tysk B

  IBB-fag på engelsk:

  • International økonomi B
  • Afsætning B

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Obligatoriske fag

  Hhx-uddannelsen består af en række obligatoriske fag, som er fælles for alle studieretninger:

  • Dansk A
  • Engelsk A
  • International økonomi B
  • Virksomhedsøkonomi B
  • Afsætning B
  • Matematik B
  • Historie B
  • Samfundsfag C
  • Erhvervsjura C
  • Informatik C
  • Erhvervscase.
    

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Andet fremmedsprog

  Tysk B

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Valgfag vi anbefaler

  • Kulturforståelse C
  • Matematik B (studieretningen er med obligatorisk Matematik C, men du kan vælge at hæve til B-niveau)
  • Tysk A

  Se det samlede valgfagsudbud.

  Du finder læreplaner for valgfagene her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Udgifter til studierejser

  Du skal selv betale en del af udgifterne til rejserne* i IBB & sprog. Med tilskuddet fra Erasmus bliver din egenbetaling på ca. 30.000kr.** for studierejse, skoleophold og privat indkvartering for alle tre år. Beløbene indbetales i rater, så de samlede udgifter fordeles over alle tre år. Desuden kommer der udgifter til mad og lommepenge.

  *Med forbehold for situationen med COVID-19.
  ** Prisændringer kan forekomme.

  Læs mere om studierejser
  Efter studentereksamen

  Du kan for eksempel læse videre på Business, Language and Culture på CBS. Andre muligheder er International Business på CBS, Interkulturelle markedsstudier på KU eller sprog på et universitet. Du kan også vælge at studere i udlandet.

  Se mulige uddannelser med denne studieretning. Vær opmærksom på at du selv skal justere oversigten med dine relevante valgfag.

  Efter gymnasiet

Hør mere om studieretningen

Mød elever og lærere og hør dem fortælle om fag og indhold på studieretningen.

Find oplæg fra virtuelt infomøde 2022

Søg optagelse

Du søger via et ansøgningsskema på optagelse.dk.

Vi kan hjælpe dig

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.

Studievejledningen
 • Bakkesvinget 67
  4000 Roskilde
  Telefon 8852 3200 (kl. 8.00-12.00)
  rhs@rhs.dk
 • CVR-nr: 19516172
  EAN-nummer: 5798000553606
#rhslivet

Hjælp og vejledning

Du er altid velkommen til at kontakte en studievejleder, hvis du har brug for hjælp til at vælge uddannelse eller kursus. 

Studievejledningen

Se også

Find medarbejder Få sider læst op Cookie- og privatlivspolitik Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Handelsgymnasiet

Optagelse Studieretninger Virksomhed, økonomi og omverden Finans Iværksætteri Sportsmanagement IT og business Kommunikation og samfundsøkonomi Grøn økonomi Verdensklassen IBB og sprog Europaklassen USA-Kina Fag Studieliv Studiestart Sociale aktiviteter Sport og teambuilding Når du bliver student Hverdagen på gymnasiet Talentprogrammer Få indflydelse Faciliteter Studierejser Efter gymnasiet Praktiske oplysninger Kontakt og ansatte Besøg os Introduktionskursus Brobygning kombiforløb Brobygningsforløb Informationsmøde Inspirationsmøde Åbent hus Uddannelsesmesser

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...