IBB Verden - Roskilde Handelsskole

IBB Verden

Er du optaget af internationale forhold? Sigter du mod en uddannelse i udlandet eller en karriere i en international virksomhed? Har du mod på at tage på et længere skoleophold i udlandet? Og er du samtidig klar til at blive undervist på engelsk i dine studieretningsfag?

Verden rundt - og undervisning på engelsk

Med IBB Verden kommer du verden rundt i løbet af de tre gymnasieår både i den daglige undervisning og på studierejser. IBB står for International Baccalaureate, og det betyder, at du undervises på engelsk i de to studieretningsfag International Økonomi A og Afsætning A og desuden selvfølgelig i Engelsk A.

Studierejserne er en stor del af IBB Verden. Det er derfor vigtigt, at du er en ansvarsbevidst og robust person. Du skal være parat til at rejse i fremmede kulturer og til at fungere i en ny familie, når du bliver privat indlogeret i længere tid. Det kræver ansvarlighed og personligt overskud.

1.g: Vi koncentrerer os om velfærdssamfundet

Vi koncentrerer os om velfærdssamfundet i Danmark og det nære Europa. Vi arbejder med velfærdssamfundet ud fra forskellige vinkler.

2.g: Fokus på USA

Her er USA på programmet, hvor fokus er på de amerikanske politiske, kulturelle og historiske forhold – herunder den amerikanske samfundsmodel.

Klassen tager på et længere skoleophold i udlandet. De seneste år har det været i Canada, hvor det er lokale lærere, der underviser. Her har eleverne boet privat og lært den canadiske kultur at kende. Under skoleopholdet træner du engelsk både i skolen og i dagligdagen sammen med din værtsfamilie.

3.g: Økonomi og kultur i Asien

Det afsluttende gymnasieår står i kontrasternes tegn. Nu fokuserer vi på udviklingslandene, som måske overhaler vesten om få år. Vi rejser til et asiatisk land, hvor vi sætter fokus på økonomisk vækst og kulturforskelle.

Praktiske oplysninger

  Studieretningsfag

  • International Økonomi A
  • Afsætning A

  Valgfag bundet til studieretningen

  • Kulturforståelse C (læses delvist på college i udlandet)

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Andet fremmedsprog

  Tysk B

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Valgfag vi anbefaler

  • Matematik A
  • Tysk A

  Se det samlede valgfagsudbud.

  Du finder læreplaner for valgfagene her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Obligatoriske fag og valgfag

  Handelsgymnasiet består af 12-15 fag på gymnasialt A-, B- og C-niveau, hvor A er det højeste niveau. Du skal have mindst fire fag på A-niveau.

  De obligatoriske fag og niveauer i uddannelsen er

  • Dansk A
  • Engelsk A
  • Et 2. fremmedsprog
  • Historie B
  • Afsætning B
  • International økonomi B
  • Virksomhedsøkonomi B
  • Matematik B*
  • Erhvervsjura C
  • Informatik C
  • Samfundsfag C
  • Erhvervscase.

   

  *På studieretningen Sprog, kultur og international marketing er matematik dog kun på C-niveau.

  Du specialiserer dig i de fag, der interesserer dig

  Når du vælger studieretning, vælger du nogle af de obligatoriske fag på et højere niveau, og på denne måde kan du specialisere dig inden for fag, som interesserer dig.

  Sprogfag

  Du har fra starten valgt et sprogfag. Det er enten, hvor du fortsætter med tysk eller fransk fra folkeskolen, eller at du kaster dig over spansk som et nyt sprog. Du skal som minimum have fransk eller tysk i to år på hhx. Har du valgt spansk, skal du altid have det gennem alle tre år.

  Valgfag

  Endelig skal du have op til tre valgfag (afhængigt af studieretning), som du vælger i løbet af uddannelsen.

  Fag
  Udgifter til studierejser

  Du skal selv betale udgifterne til rejserne* i IBB Verden, som samlet set bliver på ca. 45.000 kr. for studierejse, skoleophold og privat indkvartering. Beløbene indbetales i rater, så de samlede udgifter fordeles over alle tre år. Desuden kommer der udgifter til mad og lommepenge. 

  Studierejserne betales gennem skolens webshop.

  *I tilfælde af rejserestriktioner grundet COVID-19 erstattes studierejser med undervisning, ekskursioner og projekter med fokus på de områder og emner, som var rejsens formål. Skolen følger myndighedernes anbefalinger omkring rejser.

  Læs mere om studierejser
  Efter studentereksamen

  Du kan for eksempel læse videre på Business, Language and Culture på CBS. Andre muligheder er International
  Business også på CBS eller Jura, Sociologi eller Statskundskab på et universitet. Du kan også vælge at studere i udlandet.

  Se mulige uddannelser med denne studieretning. Vær opmærksom på at du selv skal justere oversigten med dine relevante valgfag.

  Efter gymnasiet

Søg optagelse

Du søger via et ansøgningsskema på optagelse.dk.

Vi kan hjælpe dig

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.

Studievejledningen

Handelsgymnasiet

Optagelse Studieretninger Virksomhed, økonomi og omverden Finans Iværksætteri Sportsmanagement IT og business Journalistik og kommunikation Grøn global Verdensklassen IBB Verden Europaklassen USA-Kina Sprog, kultur og international marketing Fag Studieliv Studiestart Sociale aktiviteter Sport og teambuilding Når du bliver student Hverdagen på gymnasiet Talentprogrammer Få indflydelse Mediegruppe Faciliteter Studierejser Efter gymnasiet Praktiske oplysninger Kontakt og ansatte Besøg os Introduktionskursus Brobygning kombiforløb Brobygningsforløb Informationsmøde Inspirationsmøde Åbent hus Uddannelsesmesser

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...