IT & Business studieretning på Roskilde HHX - RHS

IT og business

Er du vild med teknologi som apps, spil og hjemmesider? IT og business er for dig, der interesserer dig for IT og forretningslivet og for, hvordan IT er et stærkt redskab til at styre en virksomhed. Dig, der har gang i din bærbare og mobil nonstop – til at kommunikere, hente informationer og til lektier og underholdning.

IT og virksomheden er i centrum

Samspillet mellem virksomheden og IT er i fokus. I IT A ser vi på, hvordan IT kan få virksomheden til at fungere bedst - i det daglige arbejde, og når vi bruger IT til at udvikle virksomheden på lang sigt. Vi arbejder blandt andet med at opbygge kundedatabaser, programmere hjemmesider og med at forbedre virksomhedens IT-infrastruktur.

Du analyserer virksomhedens økonomi

I Virksomhedsøkonomi A lærer du at analysere virksomhedens økonomiske situation. Og vi kommer med nye løsninger, for eksempel til at fastsætte priser, til finansiering og til at udvikle virksomhedens logistik og produktion.

Vi arbejder tværfagligt og med cases

IT er til for at løse problemer. Derfor arbejder vi tværfagligt mellem fagene og ofte ud fra cases. Samspillet mellem fagene giver dig overblik og skaber sammenhæng. Det giver mulighed for at komme med præcise løsninger på virksomhedens konkrete problemer.
 

Lær hvordan du styrker virksomheders drift og konkurrenceevne

Virksomhedsøkonomi og IT spiller sammen med Afsætning, Dansk og Engelsk. Det sker, når du lærer at forbedre virksomhedens drift og konkurrenceevne gennem databaser, programmer og hjemmesider. Og når du markedsfører og kommunikerer med brug af IT-værktøjer - for eksempel ved hjælp af Instagram, Facebook og Google. Det gælder også, når du lærer at brande virksomheden gennem spil, apps og hjemmesider.

Tag stilling til de etiske dilemmaer

Gennem arbejdet tager vi løbende stilling til de etiske dilemmaer, som virksomheden står over for, når vi vælger de forskellige IT-baserede løsninger.

I 2.g kobles teori og praksis, når klassen tager på studietur til en europæisk storby.

Praktiske oplysninger

  Studieretningsfag

  • IT A
  • Virksomhedsøkonomi A

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Andet fremmedsprog

  Spansk A, Tysk B eller Fransk B

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Valgfag vi anbefaler

  • Innovation C
  • Organisation C
  • Matematik A
  • Markedskommunikation C

  Se det samlede valgfagsudbud.

  Du finder læreplaner for valgfagene her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Obligatoriske fag

  Hhx-uddannelsen består af en række obligatoriske fag, som er fælles for alle studieretninger:

  • Dansk A
  • Engelsk A
  • International økonomi B
  • Virksomhedsøkonomi B
  • Afsætning B
  • Matematik B
  • Historie B
  • Samfundsfag C
  • Erhvervsjura C
  • Informatik C
  • Erhvervscase.
    

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Virksomhedsbesøg og studierejse

  Vi tager på virksomhedsbesøg, og i 2.g tager vi på studietur*. Det kan være til en europæisk storby som Barcelona, hvor vi besøger virksomheder, der er i front med international smart technology. Udgifterne til studierejsen bliver cirka kr. 5.500** plus mad og lommepenge.

  *Med forbehold for situationen med COVID-19.
  ** Prisændringer kan forekomme.

  Læs mere om studierejser
  Efter studentereksamen

  Du kan for eksempel læse Erhvervsøkonomi - informationsteknologi på CBS eller Global Business Informatics på IT-Universitetet. En anden mulighed er at læse til datamatiker, multimediedesigner eller markedsføringsøkonom på et erhvervsakademi.

  Se mulige uddannelser med denne studieretning. Vær opmærksom på at du selv skal justere oversigten med dit sprogfag og dit relevante valgfag.

  Efter gymnasiet

Hør mere om studieretningen

Mød elever og lærere og hør dem fortælle om fag og indhold på studieretningen.

Find oplæg fra virtuelt infomøde 2022

Søg optagelse

Du søger via et ansøgningsskema på optagelse.dk.

Brug for hjælp til at vælge?

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.

Studievejledningen
 • Bakkesvinget 67
  4000 Roskilde
  Telefon 8852 3200 (kl. 8.00-12.00)
  rhs@rhs.dk
 • CVR-nr: 19516172
  EAN-nummer: 5798000553606
#rhslivet

Hjælp og vejledning

Du er altid velkommen til at kontakte en studievejleder, hvis du har brug for hjælp til at vælge uddannelse eller kursus. 

Studievejledningen

Se også

Find medarbejder Få sider læst op Cookie- og privatlivspolitik Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Handelsgymnasiet

Optagelse Studieretninger Virksomhed, økonomi og omverden Finans Iværksætteri Sportsmanagement IT og business Kommunikation og samfundsøkonomi Grøn økonomi Verdensklassen IBB og sprog Europaklassen USA-Kina Fag Studieliv Studiestart Sociale aktiviteter Sport og teambuilding Når du bliver student Hverdagen på gymnasiet Talentprogrammer Få indflydelse Faciliteter Studierejser Efter gymnasiet Praktiske oplysninger Kontakt og ansatte Besøg os Introduktionskursus Brobygning kombiforløb Brobygningsforløb Informationsmøde Inspirationsmøde Åbent hus Uddannelsesmesser

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...