IT og business

Er du vild med webshops og apps? På IT og business gør vi dig klar til fremtidens digitale udfordringer. Lige meget om du vil ind i store virksomheder eller starte din egen, kræves der en forståelse for IT. På IT og Business lærer du om at sikre din virksomhed, skabe indbydende apps og webshops, og du undervises i SEO og BIG DATA

DATA er det nye guld

Uden IT, intet salg. Danmark er verdens mest digitaliserede land, og det giver os en fordel på verdensmarkedet. Denne position er ikke givet, men kræver konstant fokus IT’ens endeløse muligheder. På IT og Business har vi fokus på hvordan virksomheder kan øge deres konkurrenceevne via fokus på virksomheders data, målgruppe, salgskanaler og sociale medier.

Du analyserer virksomhedens økonomi

I Virksomhedsøkonomi A lærer du at analysere virksomhedens økonomiske situation.
Og vi kommer med nye løsninger, for eksempel til at fastsætte priser, til finansiering og til at udvikle virksomhedens logistik og produktion.

Vi arbejder virkelighedsnært

IT er til for at skabe kontakten mellem kunde og virksomhed. Derfor arbejder vi med cases lavet af virksomheder. Samspillet mellem fagene konkretiserer teorien via prototyper og andre IT-produkter.

Lær hvordan du styrker virksomheders drift og konkurrenceevne

Virksomhedsøkonomi og IT spiller sammen. Det sker, når du lærer at forbedre virksomhedens drift og konkurrenceevne gennem BIG DATA analyser, programmer og hjemmesider. Og når du markedsfører og kommunikerer med brug af IT-værktøjer - for eksempel ved hjælp af Instagram, Facebook og Google. Det gælder også, når du lærer at brande virksomheden gennem spil, apps og hjemmesider.

IT for selvstændige

IT-konsulter koster 5000 kr. i timen, derfor vil en værd forståelse for IT-faget kunne spare dig for flere tusinde kroner.

Det vil du have gavn af på arbejdsmarkedet:

  • Forståelse af cybertrusler, og hvordan man beskytter sin virksomhed mod dem
  • Lovgivning på området - hvilke begrænsninger sætter Dansk og Europæisk lov for dataindsamling mm.
  • Indblik i hvilke IT-værktøjer og produkter der er under konstant udvikling, særligt hvordan kunstig intelligens bliver mere og mere centralt for beslutningsprocessen.
  • Hvad der udgør et godt og brugervenligt design - IT-konsulter koster 5000 kr. i timen, derfor vil du kunne spare mange penge hvis du selv kan udføre noget af forarbejdet.
  • Brug af SEO til at skabe salg, og skille dig ud fra dine konkurrenter


Tag stilling til de etiske dilemmaer

Gennem arbejdet tager vi løbende stilling til de etiske dilemmaer, som virksomheden står over for, når vi vælger de forskellige IT-baserede løsninger.

I 2.g kobles teori og praksis, når klassen tager på studietur til en europæisk storby.

Praktiske oplysninger

    Studieretningsfag

    • IT A
    • Virksomhedsøkonomi A

    Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

    Læs mere om fag og valgfag
    Andet fremmedsprog

    Spansk A, Tysk B eller Fransk B

    Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

    Læs mere om fag og valgfag
    Valgfag vi anbefaler

    • Innovation C
    • Organisation C
    • Matematik A
    • Markedskommunikation C

    Se det samlede valgfagsudbud.

    Du finder læreplaner for valgfagene her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

    Læs mere om fag og valgfag
    Obligatoriske fag

    Hhx-uddannelsen består af en række obligatoriske fag, som er fælles for alle studieretninger:

    • Dansk A
    • Engelsk A
    • International økonomi B
    • Virksomhedsøkonomi B
    • Afsætning B
    • Matematik B
    • Historie B
    • Samfundsfag C
    • Erhvervsjura C
    • Informatik C
    • Erhvervscase.
       

    Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

    Læs mere om fag og valgfag
    Virksomhedsbesøg og studierejse

    Vi tager på virksomhedsbesøg, og i 2.g tager vi på studietur. Det vil være til en europæisk by, hvor vi besøger virksomheder, der er i front med international smart technology. Udgifterne til studierejsen bliver cirka kr. 5.000* plus mad og lommepenge.


    *Prisændringer kan forekomme.

    Læs mere om studierejser
    Efter studentereksamen

    Du kan for eksempel læse Erhvervsøkonomi - informationsteknologi på CBS eller Global Business Informatics på IT-Universitetet. En anden mulighed er at læse til datamatiker, multimediedesigner eller markedsføringsøkonom på et erhvervsakademi.

    Se mulige uddannelser med denne studieretning. Vær opmærksom på at du selv skal justere oversigten med dit sprogfag og dit relevante valgfag.

    Efter gymnasiet

Svært ved at vælge?

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.

Studievejledningen

Søg optagelse

Du søger via et ansøgningsskema på optagelse.dk.

  • Bakkesvinget 67
    4000 Roskilde
    Telefon 8852 3200 (kl. 8.00-12.00)
    rhs@rhs.dk
  • CVR-nr: 19516172
    EAN-nummer: 5798000553606
#rhslivet

Hjælp og vejledning

Du er altid velkommen til at kontakte en studievejleder, hvis du har brug for hjælp til at vælge uddannelse eller kursus. 

Studievejledningen

Se også

Find medarbejder Få sider læst op Cookie- og privatlivspolitik Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Handelsgymnasiet

Optagelse Studieretninger Virksomhed, økonomi og omverden Finans Iværksætteri Sportsmanagement Kommunikation og samfundsøkonomi Verdensklassen Europaklassen USA-Kina Fag Studieliv Studiestart Sociale aktiviteter Sport og teambuilding Når du bliver student Hverdagen på gymnasiet Talentprogrammer Få indflydelse Faciliteter Studierejser Efter gymnasiet Praktiske oplysninger Kontakt og ansatte Besøg os Introduktionskursus Brobygning kombiforløb Brobygningsforløb Informationsmøde Inspirationsmøde Åbent hus Uddannelsesmesser Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...