Journalistik og kommunikation

Er du interesseret i, hvad kommunikation betyder for virksomhedens bundlinje? Vil du lære at formidle svære faglige emner om økonomi og politik, så budskabet går hjem hos målgruppen? Og lyder det spændende at arbejde med reklamekampagner på medier som blogs, Instagram og Snapchat? Så se nærmere på denne studieretning.

Vi undersøger kommunikation i virksomheder og i samfundet

På Journalistik og kommunikation undersøger vi kommunikationens betydning, når der skal løses problemer i virksomheder og i samfundet.

Vi ser både på virksomhedens interne og eksterne kommunikation. Vi arbejder også med journalistik og formidling af viden, særligt inden for politik og økonomi. Desuden er PR og markedsføring i fokus.

Eksempler på konkrete emner:

 • Hvad er Carlsbergs markedsføringsstrategi i Kina? Hvordan er den påvirket af Kinas økonomiske politik? Og hvordan kan Carlsberg bedst gennemføre en reklamekampagne i landet?

 • Promotion eller marketing gennem kendte personer (influencer marketing) via medier som blogs, YouTube, communities, Pinterest, Flickr, Instagram og Snapchat.

 

Fagligt samspil

Vi tager udgangspunkt i relevante emner fra studieretningsfagene International Økonomi A og Afsætning A. Men særligt Dansk og Engelsk kommer i spil, når vi arbejder med at blive bedre til at kommunikere.

I 2.g får du Samfundsfag B som valgfag og mulighed for at løfte til Samfundsfag A i 3.g. Det er oplagt at vælge faget Markedskommunikation som valgfag for at komme mere i dybden med virksomhedens reklamestrategier.

Arbejd kreativt med indhold til forskellige kanaler

Generelt arbejder vi med anderledes og kreative projekter. Vi kan for eksempel producere nyhedsindslag, skrive artikler til blogs, udarbejde indhold til Instagram og Snapchat, og vi kan producere videoer til YouTube.

Vi tager på højskoleophold og studietur

Som en del af studieretningen kommer du på en højskole, der er specialiseret i kommunikation. Her får du blandt andet inspiration fra eksperter inden for kommunikation, og du forbedrer dine færdigheder i at skrive og formidle.

I 2.g tager vi på en studietur til en europæisk storby, hvor vi får ny viden og inspiration inden for studieretningens emner.

Praktiske oplysninger

  Studieretningsfag

  • International Økonomi A
  • Afsætning A

  Valgfag bundet til studieretningen

  • Samfundsfag B

   

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Andet fremmedsprog

  Spansk A, Tysk B eller Fransk B.

   

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Valgfag vi anbefaler

  • Mediefag C
  • Markedskommunikation C
  • Samfundsfag A

   

  Se det samlede valgfagsudbud.

  Du finder læreplaner for valgfagene her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Obligatoriske fag

  Hhx-uddannelsen består af en række obligatoriske fag, som er fælles for alle studieretninger:

  • Dansk A
  • Engelsk A
  • International økonomi B
  • Virksomhedsøkonomi B
  • Afsætning B
  • Matematik B*
  • Historie B
  • Samfundsfag C
  • Erhvervsjura C
  • Informatik C
  • Erhvervscase.
    

  *På studieretningen Sprog, kultur og international marketing Matematik C.

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Udgifter til studierejser

  Udgifterne til højskoleopholdet bliver cirka kr. 3.000 for transport, kost og logi. Studieturen koster cirka kr. 5.000 plus mad og lommepenge.

  Studierejserne betales gennem skolens webshop.

  Læs mere om studierejser
  Efter studentereksamen

  Læs for eksempel Interkulturel markedskommunikation på CBS eller læs videre på én af uddannelserne på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Du kan også læse Kommunikation eller Journalistisk på RUC.

  Se mulige uddannelser med denne studieretning. Vær opmærksom på at du selv skal justere oversigten med dit sprogfag og dine relevante valgfag.

  Efter gymnasiet

Søg optagelse

Du søger via et ansøgningsskema på optagelse.dk.

Vi kan hjælpe dig

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.

Studievejledningen
 • Bakkesvinget 67
  4000 Roskilde
  Telefon 8852 3200
  rhs@rhs.dk
 • CVR-nr: 19516172
  EAN-nummer: 5798000553606
#rhslivet

Hjælp og vejledning

Du er altid velkommen til at kontakte en studievejleder, hvis du har brug for hjælp til at vælge uddannelse eller kursus. 

Studievejledningen

Se også

Webshop Få sider læst op Cookie- og privatlivspolitik Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Handelsgymnasiet

Optagelse Studieretninger Virksomhed, økonomi og omverden Finans Iværksætteri Sportsmanagement IT og business Webdesign og gaming Journalistik og kommunikation Grøn global Verdensklasse IBB Verden Europaklasse USA-Kina Sprog, kultur og international marketing Fag Studieliv Studiestart Sociale aktiviteter Sport og teambuilding Når du bliver student Hverdagen på gymnasiet Talentprogrammer Få indflydelse Mediegruppe Faciliteter Studierejser Efter gymnasiet Praktiske oplysninger Kontakt og ansatte Besøg os Introduktionskursus Brobygning kombiforløb Brobygningsforløb Informationsmøde Inspirationsmøde Åbent hus Uddannelsesmesser

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...