Sprog, Kultur og International Marketing på HHX - RHS

Sprog, kultur og international marketing

Har du flair for sprog? Er du interesseret i kultur og samfund i andre lande? Vil du lære at kommunikere og markedsføre på tværs af landegrænser og kulturelle forskelle? Og drømmer du om at arbejde internationalt, for eksempel i en virksomhed med tætte kontakter til hele verden? Så er det denne studieretning, du skal gå efter.

Bliv rustet til arbejdslivet i en globaliseret verden

Vi sætter sprog, fremmede kulturer og handel med andre lande på programmet, så du bliver rustet til arbejdslivet i en globaliseret verden. Vores fokus er på lande, hvor de taler engelsk, tysk eller spansk.

Sprogkurser og praktikophold i udlandet

Du kommer på sprogkurser og i praktik i udlandet og bliver på den måde stærk til at kommunikere på fremmedsprogene. Samtidig vil du opleve sproget og kulturen i virkelige situationer gennem dine forskellige praktikophold.

Med de tre sprogfag Engelsk A, Spansk A og Tysk B får du desuden solide sproglige færdigheder fra skolen. Faget Afsætning B giver dig samtidig viden om marketing, som du konkret kan bruge i arbejdet med virksomheders afsætning og markedsføring til fremmede kulturer.

Cases om internationale virksomheder

I den daglige undervisning arbejder vi blandt andet med cases om spanske, latinamerikanske, engelske og tyske virksomheder på det internationale marked. Vi undersøger for eksempel forretningskulturen og ser på markedsanalyse, købsadfærd og markedsføring. Samtidig træner vi løbende evnen til at forstå og kommunikere på fremmedsprogene.

Projekter og tværfaglighed

På alle tre gymnasieår kommer du til at deltage i projekter, hvor forskellige fag spiller sammen. Der er selvfølgelig også almindelig klasseundervisning med fordybelse i de enkelte fag.

Studierejser til Tyskland og Latinamerika

Vi tager på studierejse til Tyskland i 2.g og til Latinamerika i 3.g. På rejserne bor I sammen to og to hos en lokal familie. Begge rejser er af længere varighed og omfatter både sprogskole, erhvervspraktik og eventuelt frivilligt socialt arbejde.

Desuden er der virksomhedsbesøg, kulturoplevelser og konkrete opgaver og projekter. Der er lærere med i den første periode, men den sidste tid er klassen på egen hånd med støtte fra værtsfamilierne og en lokal kontaktperson.

Praktiske oplysninger

  Studieretningsfag

  • Spansk A
  • Tysk B

  Valgfag bundet til studieretningen

  • Afsætning A eller Tysk A

   

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Valgfag vi anbefaler

  • Matematik B
  • Samfundsfag B
  • Kulturforståelse C

   

  Se det samlede valgfagsudbud.

  Du finder læreplaner for valgfagene her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Obligatoriske fag

  Hhx-uddannelsen består af en række obligatoriske fag, som er fælles for alle studieretninger:

  • Dansk A
  • Engelsk A
  • International økonomi B
  • Virksomhedsøkonomi B
  • Afsætning B
  • Matematik B
  • Historie B
  • Samfundsfag C
  • Erhvervsjura C
  • Informatik C
  • Erhvervscase.
    

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Udgifter til studierejser

  Rejsen til Tyskland gennemføres med tilskud fra EU, forudsat at vi som vanligt får støtten. Du skal selv betale resten af udgifterne, som er cirka kr. 18.000 for begge rejser*. Hertil kommer udgifter til mad og lommepenge.

  Beløbet indbetales i rater, som fordeles på 1. og 2.g. Se betalingsplaner for studierejser.

  Studierejserne betales gennem skolens webshop.

  *I tilfælde af rejserestriktioner grundet COVID-19 erstattes studierejser med undervisning, ekskursioner og projekter med fokus på de områder og emner, som var rejsens formål. Skolen følger myndighedernes anbefalinger omkring rejser.

  Læs mere om studierejser
  Efter studentereksamen

  Du kan for eksempel læse Interkulturelle markedsstudier på KU eller Erhvervssprog og International Virksomhedskommunikation på CBS. Du kan også vælge at læse et sprogfag på et af universiteterne.

  Se mulige uddannelser med denne studieretning. Vær opmærksom på at du selv skal justere oversigten med dit valgte sprogfag og dine relevante valgfag.

  Efter gymnasiet

Søg optagelse

Du søger via et ansøgningsskema på optagelse.dk.

Svært ved at vælge?

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.

Studievejledningen
 • Bakkesvinget 67
  4000 Roskilde
  Telefon 8852 3200 (kl. 8.00-12.00)
  rhs@rhs.dk
 • CVR-nr: 19516172
  EAN-nummer: 5798000553606
#rhslivet

Hjælp og vejledning

Du er altid velkommen til at kontakte en studievejleder, hvis du har brug for hjælp til at vælge uddannelse eller kursus. 

Studievejledningen

Se også

Find medarbejder Få sider læst op Cookie- og privatlivspolitik Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Handelsgymnasiet

Optagelse Studieretninger Virksomhed, økonomi og omverden Finans Iværksætteri Sportsmanagement IT og business Kommunikation og samfundsøkonomi Grøn økonomi Verdensklassen IBB og sprog Europaklassen USA-Kina Fag Studieliv Studiestart Sociale aktiviteter Sport og teambuilding Når du bliver student Hverdagen på gymnasiet Talentprogrammer Få indflydelse Mediegruppe Faciliteter Studierejser Efter gymnasiet Praktiske oplysninger Kontakt og ansatte Besøg os Introduktionskursus Brobygning kombiforløb Brobygningsforløb Informationsmøde Inspirationsmøde Åbent hus Uddannelsesmesser

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...