Sprog og kultur

Er du vild med sprog, og er du frisk på at rejse og suge viden til dig om sprog og kultur i andre lande? Bliv klar til at kommunikere på tværs af landegrænser og kulturelle forskelle - og til at fungere i internationale virksomheder. Du kommer på sprogskole og i virksomhedspraktik, når vi tager på tre studierejser ud i Europa.

Lær at begå dig i mange kulturer

Sprog og kultur byder på tre sprogfag: Engelsk A, Spansk A og Tysk B eller Fransk B. Du lærer at forstå, tale og skrive tre hovedsprog. I fagene sætter vi kultur, kommunikation, historie og samfundsforhold højt på dagsordenen, så du senere kan begå dig i de lande, som mange virksomheder driver forretning i.

Sprogfagene spiller sammen med økonomifagene og Afsætning. Dermed får du en studentereksamen fra Handelsgymnasiet med en særlig sproglig profil.

Vi arbejder med Europa og andre verdensdele

Vi koncentrerer os om lande, hvor de taler engelsk, spansk og tysk eller fransk. Vi arbejder med Europa og med andre verdensdele som Amerika og Afrika, hvor aktuelle emner for eksempel er kulturmøder og migration.
 

Arbejd på tværs af fagene

Der er tværfaglige projekter alle tre år. Vi lægger ud med et fælles forløb i sprogfagene.

Senere arbejder vi med tværfaglige cases om brancher eller virksomheder, for eksempel Nike, Siemens og Zara. Der lærer du blandt andet, hvordan de kommunikerer i store, internationale virksomheder.

Andre projekter handler for eksempel om latinamerikaneres situation i USA og fransk ungdomsliv.

Mange arbejdsformer

Ud over de tværfaglige projekter er der gruppearbejde, mundtlige oplæg og kulturelt feltarbejde i de lande, vi besøger. Vi bruger litteratur, film, kunst, historie, reklamer og tv. Og vi lægger stor vægt på, at der er tid til fordybelse, og på det skriftlige arbejde.

Praktiske oplysninger

  Studieretningsfag

  • Spansk A
  • Tysk B eller Fransk B (begge som fortsættersprog)

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Valgfag vi anbefaler

  • Tysk A eller Fransk A
  • Afsætning A
  • Kulturforståelse C eller B
  • Markedskommunikation C

  * Et af dine valgfag skal være på A-niveau

  Du finder læreplaner for valgfagene her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Obligatoriske fag

  Hhx-uddannelsen består af en række obligatoriske fag, som er fælles for alle studieretninger:

  • Dansk A
  • Engelsk A
  • International økonomi B
  • Virksomhedsøkonomi B
  • Afsætning B
  • Matematik B*
  • Historie B
  • Samfundsfag C
  • Erhvervsjura C
  • Informatik C
  • Erhvervscase.
    

  *På studieretningen Sprog og kultur Matematik C.

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Sprogophold alle tre år

  Vi tager på tre studierejser, hvor der både er sprogskole, virksomhedsbesøg, kulturoplevelser og virksomhedspraktik. Så vidt muligt bor I sammen to og to hos en lokal familie.

  I 1.g går turen til et engelsktalende land, i 2.g til Tyskland eller Frankrig og i 3.g til Madrid i tre uger. Vi søger støtte til rejsen til Madrid fra EU’s Erasmus program.

  Du skal selv betale cirka kr. 22.000 for alle rejser. Dog bliver beløbet højere, hvis vi ikke får støtte fra EU. Desuden kommer der udgifter til mad og lommepenge.

  Studierejserne betales gennem skolens webshop.

  Læs mere om studierejser
  Efter studentereksamen

  Du kan for eksempel læse sprog på et universitet. Andre muligheder er Erhvervssprog og International Virksomhedskommunikation eller Interkulturel Markedskommunikation på CBS.

  Se mulige uddannelser med denne studieretning. Vær opmærksom på at du selv skal justere oversigten med dit valgte sprogfag og dine relevante valgfag.

  Efter gymnasiet

Søg optagelse

Du søger via et ansøgningsskema på optagelse.dk.

Svært ved at vælge?

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.

Studievejledningen
 • Bakkesvinget 67
  4000 Roskilde
  Telefon 8852 3200
  rhs@rhs.dk
 • CVR-nr: 19516172
  EAN-nummer: 5798000553606
#rhslivet

Hjælp og vejledning

Du er altid velkommen til at kontakte en studievejleder, hvis du har brug for hjælp til at vælge uddannelse eller kursus. 

Studievejledningen

Se også

Webshop Få sider læst op Cookie- og privatlivspolitik Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Handelsgymnasiet

Optagelse Studieretninger Virksomhed, økonomi og omverden Økonomi og samfund Finans USA-Kina IT og business Sportsmanagement Plus Iværksætteri Europaklasse Verdensklasse Interkulturel marketing Sprog og kultur Fag Studieliv Studiestart Sociale aktiviteter Sport og teambuilding Når du bliver student Hverdagen på gymnasiet Talentprogrammer Få indflydelse Mediegruppe Faciliteter Studierejser Efter gymnasiet Praktiske oplysninger Kontakt og ansatte Besøg os Introduktionskursus Brobygning kombiforløb Brobygningsforløb Informationsmøde Inspirationsmøde Åbent hus Uddannelsesmesser

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...