Mål med uddannelsen
Som kontoruddannet med speciale i økonomi kan du løse arbejdsopgaver inden for controlling og regnskab eller lønadministration og HR.
Du lærer at varetage arbejdsopgaverne ud fra en forståelse af økonomifunktionen som et serviceorgan såvel internt som eksternt. Du lærer at udføre arbejdet i overensstemmelse retslige regler, standarder og i overensstemmelse med virksomhedens interne procedurer og kvalitetskrav.
I en økonomiafdeling kommer du i kontakt med mange mennesker, og det er nødvendigt, at du er udadvendt og serviceminded.
To profiler: Controlling eller Lønmedarbejder
På kontoruddannelsen med speciale i økonomi kan du vælge mellem to uddannelsesprofiler: Regnskab og controlling eller Lønmedarbejder. Der er en række særlige valgfagsmuligheder tilknyttet hver profil.
Praksisnær undervisning
På Roskilde Handelsskole er undervisningen praksisnær. Det betyder blandt andet, at det er eksperter fra branchen, der underviser. Uddannelsen gennemføres i samarbejde mellem dig, den uddannelsesansvarlige i din virksomhed og skolen.
Om forløbet
- Økonomistyring og budget
- Controlling, kvalitetssikring og optimering
- Debitor-, kreditor-, finansbogholderi
- Lønningsbogholderi eller
- Skat, moms og afgifter.
- Virksomhedens økonomi
- Ekstern regnskab
- Controlling 1
- Controlling 2
- Budgettering
- Likviditetsstyring
- Virksomhedens økonomi
- Ekstern regnskab
- Løn & lovgivning
- Datahåndtering
- Optimering af arbejdsprocessor
- HR & personaleadministration
- Moms & afgifter
- Løn & lovgivning
- Præsentationsteknik
- Projektstyring
- Ekstern regnskab II
- Moms & afgifter
- Præsentationsteknik
- Projektstyring
- Ekstern regnskab II
- Kvalitet & service
Hovedforløbet er struktureret som en vekseluddannelse. Det betyder, at du skiftevis uddannes i din virksomhed og er på skoleophold på Roskilde Handelsskole.
Det faglige indhold på Kontorspecialet i økonomi er struktureret de to profiler Controlling og Lønmedarbejder. Sammen med din virksomhed vælger I den profil, der passer bedst til din og virksomhedens ønsker.
Fleksibiliteten er stor inden for økonomispecialet. Du sammensætter sammen med virksomheden en plan ved at udvælge netop de arbejdsopgaver, der passer bedst til virksomheden og eleven.
Planen kan for eksempel omfatte:
Du kan finde en skabelon til planen på uddannelsesnaevnet.dk.
De to profiler Controlling og Lønmedarbejder har lidt forskellig fagsammensætning. På begge profiler skal man igennem 6 obligatoriske skolemoduler af en uges varighed hver.
I alt er der 9-11 ugers skoleophold inklusiv den afsluttende fagprøve.
Obligatoriske fag på profilen Controlling:
Obligatoriske fag på profilen Lønmedarbejder
Valgfag
Dernæst vælger du og din virksomhed relevante valgfag. Er du på ungespor (under 25 år), skal du vælge 2-4 valgfag. Er du på voksenspor (over 25 år), skal du vælge 1-3 valgfag.
Valgfag på profilen Controlling
Valgfag på profilen Lønmedarbejder
Indholdet i de obligatoriske fag og valgfagene kan ses i den lokale undervisningsplan eller på uddannelsesnaevnet.dk.
Som afslutning på uddannelsen udarbejder du et fagprøveprojekt. Fagprøveprojektet skal tage udgangspunkt i et konkret område i din virksomhed, og det skal vise, at du er i stand til at inddrage både teori og praksis i opgavebesvarelsen.
Du skal dokumentere projektet i en rapport og til mundtlig eksamen med udgangspunkt i projektet.
Bliv klar til dit skoleophold
Få overblik over alt det praktiske inden du skal på skole.