Elevråd

Elevrådet er elevernes talerør. Hver klasse på både Handelsgymnasiet, eux og eud udvælger to elever til at sidde i elevrådet.

Medlemmerne af elevrådet varetager elevernes interesser og ønsker i forhold til undervisningen, studiemiljøet og skolen i det hele taget. Elevrådet diskuterer for eksempel elevundersøgelser og evalueringer af undervisningen.

Elever der gør en forskel

Signe Lilli Andersen Madsen går i 2.K på Handelsgymnasiet og er formand for elevrådet. Hun fortæller, hvad elevrådet arbejder med på Roskilde Handelsskole. 

 

Elevrådet på Roskilde Handelsskole deltager aktivt i debatter, som relaterer til undervisningen og studiemiljøet. - Signe Lilli Andersen Madsen, elevrådsformand 2017/2018

"Vi varetager elevernes interesser og prøver i fællesskab at præge skolen i den bedst mulige retning. Samtidigt arbejder vi sammen med diverse udvalg for at kunne invitere til spændende foredrag og arrangementer. I forbindelse med kommunalvalget afholdt vi for eksempel en debat med politikerne i lokalområdet," siger Signe Lilli Andersen Madsen.

Forslag til ændringer bliver taget op i elevrådet

"I elevrådet er alle klasser repræsenteret igennem en udvalgt klasserepræsentant og en suppleant. Klasserepræsentanterne er ansvarlige for at medbringe deres klasses ønsker videre til resten af elevrådet på elevrådsmøderne. Alle forslag til ændringer på skolen, store som små, bliver taget op i elevrådet og efterfølgende taget til behandling," fortæller Signe Lilli Andersen Madsen.

Fokus på fællesskab og samarbejde

"I skoleåret 17/18 har vi især fokuseret på at skabe bedre fællesskab og samarbejde mellem skolens forskellige uddannelser for at skabe et endnu bedre studieliv," siger Signe Lilli Andersen Madsen.

Stor betydning for studielivet

"Arbejdet i elevrådet har stor betydning og påvirker elevernes sociale studieliv. Derfor er engagerede elever, som ønsker at deltage aktivt i elevrådet for at gøre skolen et bedre sted, altid velkomne," siger Signe Lilli Andersen Madsen.

Medlemmer i det overordnede elevråd

 • Lasse Ørsted Christensen 1.I
 • Anders Puggaard Lyngesen: 2.I
 • Malou Lundstrøm 2.S
 • Niklas Bässler 2.K
 • Signe Lilli Andersen Madsen 2.K
 • Emil Schandorff Eux34
 • Mille Møller Eud21

Bliv klogere på dine rettigheder

Lær dine rettigheder som elev at kende hos Landssammenslutningen af handelselever (LH).

 • Bakkesvinget 67
  4000 Roskilde
  Telefon 8852 3200
  rhs@rhs.dk
 • CVR-nr: 19516172
  EAN-nummer: 5798000553606
#rhslivet

Hjælp og vejledning

Du er altid velkommen til at kontakte en studievejleder, hvis du har brug for hjælp til at vælge uddannelse eller kursus. 

Studievejledningen

Se også

Webshop Få sider læst op Cookie- og privatlivspolitik Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Om skolen

Profil Værdier Historie Praktiske oplysninger Kontakt Adresse og find vej Åbningstider Find medarbejder Studievejledningen Det sker Nyheder Job Organisation Bestyrelsen Ledelsen Elevråd Arbejdsmiljøorganisation Mål, vision og strategi Mål og strategier Planer og politikker Udvikling og kvalitet Kvalitetsarbejde Nøgletal Opfølgningsarbejde Trivselsundersøgelser Fastholdelsesstrategi Netværk og samarbejde

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...