Om skolen - Elevråd på Roskilde Handelsskole - RHS

Om skolen - Elevråd på Roskilde Handelsskole

Elevrådet er elevernes talerør. Hver klasse på både Handelsgymnasiet, eux og eud udvælger to elever til at sidde i elevrådet.

Medlemmerne af elevrådet varetager elevernes interesser og ønsker i forhold til undervisningen, studiemiljøet og skolen i det hele taget. Elevrådet diskuterer for eksempel elevundersøgelser og evalueringer af undervisningen.

Elever der gør en forskel

Lasse Ørsted Christensen går i 3.I på Handelsgymnasiet og er formand for elevrådet. Han fortæller, hvad elevrådet arbejder med på Roskilde Handelsskole. 

"Elevrådet på Roskilde Handelsskole varetager elevernes interesser i en lang række sammenhænge på skolen, i kommunen og på landsplan," fortæller Lasse Ørsted Christensen

Fællesskab af engagerede elever

"For at have indflydelse på vores nærmiljø har vi i elevrådet samlet en organisation fyldt med engagerede elever, der forsøger at skabe en god oplevelse for de studerende på skolen. Vi danner fællesskaber på kryds og tværs af klasserne og hjælper hinanden med de administrative opgaver i organisationen," siger Lasse Ørsted Christensen.

Forslag til ændringer bliver taget op i elevrådet

"Hver klasse er repræsenteret med en udvalgt repræsentant og en suppleant, der sørger for, at klassens holdninger er repræsenterede på vores elevrådsmøder. Her diskuterer vi forskellige emner med relevans for vores liv som studerende. Hvis vi kommer frem til en række ændringer, som vi gerne vil have implementeret, forsøger vi at præge vores nærmiljø i den ønskede retning," fortæller Lasse Ørsted Christensen.

Vi nyder at have indflydelse og tage ansvar for vores dagligdag sammen. - Lasse Ørsted Christensen, elevrådsformand 2018/2019

Fokus på det sociale fællesskab

"I skoleåret 2018/19 har vi haft specielt fokus på at forbedre skolens sociale fællesskab på tværs af klasserne. Herudover arbejder vi sammen med ledelsen for at skabe de bedste rammer for vores læring. Dette kan både være relateret til undervisningen og de fysiske rammer på skolen," siger Lasse Ørsted Christensen.

Ansvar for den fælles dagligdag

"Vi nyder at have indflydelse og tage ansvar for vores dagligdag sammen. Derfor er det altid fedt at være i en elevorganisation, hvor vi kan snakke åbent om dagligdagens forbedringsmuligheder," slutter Lasse Ørsted Christensen af med.

Medlemmer i det overordnede elevråd

(medlemmer for 2022/23)

 • Gustav Eriksen, 3H (formand)
 • Marcus Søholm, 3D (skribent)
 • Kristian Grove, 3A (SoMe)
 • Rasmus Kolding, 2V (bestyrelsesmedlem)
 • årgangsrepræsentant 1g: Ikke valgt ind endnu
 • Isabella Jakobsen, 2I (årgangsrepræsentant 2g) 
 • Leander Kaliszan, 3V (årgangsrepræsentant 3g) 
 • Altina Muslija, 2F
 • Maj Knudsen, 3E

Bliv klogere på dine rettigheder

Lær dine rettigheder som elev at kende hos Landssammenslutningen af handelselever (LH).

 • Bakkesvinget 67
  4000 Roskilde
  Telefon 8852 3200 (kl. 8.00-12.00)
  rhs@rhs.dk
 • CVR-nr: 19516172
  EAN-nummer: 5798000553606
#rhslivet

Hjælp og vejledning

Du er altid velkommen til at kontakte en studievejleder, hvis du har brug for hjælp til at vælge uddannelse eller kursus. 

Studievejledningen

Se også

Find medarbejder Få sider læst op Cookie- og privatlivspolitik Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Om skolen

Profil Værdier Historie Praktiske oplysninger Nyt om coronavirus Kontakt Adresse og find vej Åbningstider Find medarbejder Studievejledningen Sikker mail Det sker Nyheder Job Organisation Bestyrelsen Ledelsen Elevråd Arbejdsmiljøorganisation Mål, vision og strategi Mål og strategier Planer og politikker Udvikling og kvalitet Kvalitetsarbejde Nøgletal Opfølgningsarbejde Trivselsundersøgelser Fastholdelsesstrategi Selvevaluering Netværk og samarbejde

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...