Nyt om coronavirus

Roskilde Handelsskole følger myndighedernes anbefalinger for at mindske risiko for smitte med coronavirus. Siden her opdateres løbende med skolens tiltag for at imødekomme anbefalingerne, så smittespredning reduceres.

18. januar 2022

Fravær
Der er kommet nye retningslinjer, der betyder, at coronarelateret fravær ikke tæller med i det samlede fravær. Det betyder, at der vil blive set bort fra dette fravær i forbindelse med en eventuel samtale om for højt fravær. Husk derfor at opbevare dokumentation, så det kan kontrolleres, hvornår du har været smittet hhv. været isoleret/fraværende som nær kontakt.
Husk altid at oplyse klasse og hvornår du senest har været på skolen, når du giver besked om fravær på corona@rhs.dk som følge af positivt PCR-testresultat. 

Virtuel undervisning
Skolen vil fremover tilbyde virtuel undervisning, hvis en klasse/et hold bliver hjemsendt eller hvis en lærer er i karantæne på grund af corona. Det vil kun være muligt at få fjernundervisning i disse tilfælde.
Ved fravær opfordres du til at holde dig opdateret på uddata for dermed kunne følge med i pensum.

Hvis du er smittet eller får symptomer

  Hvis du er smittet med COVID-19

  Hvis du er testet positiv med COVID-19 skal du straks give besked til skolen på corona@rhs.dk.

  Her skal du oplyse:

  • dit fulde navn og fødselsdato
  • din klasse/kursus
  • hvornår du mener at være blevet smittet
  • om du har været i kontakt med myndighederne, efter du har fået besked om dit positive testresultat, og hvad de har anbefalet
  • hvis du er under 18 år telefonnummer til en af dine forældre/værge, så vi kan kontakte dem og orientere om det videre forløb i relation til skolen.

  Hvis du får symptomer på COVID-19

  Hvis du får symptomer på COVID-19, skal du gå i selvisolation, så du undgår at smitte andre, og du skal sørge for at blive testet med en PCR-test hurtigst muligt.

  Dette gælder også, hvis du er færdigvaccineret.

  Læs om symptomer på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Hjælp med at forebygge smittespredning

  Hold fast i de gode vaner

  Hold fast i de gode vaner og hjælp med at mindske smittespredning af COVID-19:

  • vask hænder tit eller brug håndsprit
  • host/nys i ærmet
  • luft ud i klasselokalet i alle pauser
  • bliv hjemme hvis du får symptomer
  • følg myndighedernes generelle anbefalinger. 

  Læs Sundhedsstyrelsens generelle råd om forebyggelse af smittespredning

Spørgsmål i relation til din uddannelse

  I tvivl om COVID-19 i relation til uddannelse

  Hvis du har spørgsmål til, hvordan du skal forholde dig til situationen med COVID-19 i forbindelse med din skolegang/kursusforløb, er du velkommen til at skrive til corona@rhs.dk

Brug for en at tale med

Læs de officielle anbefalinger

Du kan orientere dig om situationen med COVID-19 via den fælles myndighedsside

Link til fælles myndighedsside

Tidligere opdateringer

Se arkiv med tidligere opdateringer om situationen med COVID-19.

Læs mere

Om skolen

Profil Værdier Historie Praktiske oplysninger Nyt om coronavirus Kontakt Adresse og find vej Åbningstider Find medarbejder Studievejledningen Sikker digital post Det sker Nyheder Job Organisation Bestyrelsen Ledelsen Elevråd Arbejdsmiljøorganisation Mål, vision og strategi Mål og strategier Strategi 2024-2028 Planer og politikker Udvikling og kvalitet Kvalitetsarbejde Nøgletal Opfølgningsarbejde Trivsel og tilfredshed Fastholdelsesstrategi Selvevaluering Netværk og samarbejde Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...