En klimabevidst skole med fokus på fremtiden

Da Roskilde Handelsskole tirsdag fejrede 150-års jubilæum, blev der sat ekstra fokus på klima og miljø.

25.11.19
 • DEL:

Klimaudfordringer og FN’s verdensmål er på dagsordenen på Roskilde Handelsskole. Elever arbejder med miljøproblematikker som en del af undervisningen, og i anledning af jubilæet satte skolen ekstra fokus på klimavenlige initiativer.

150 år - 150 træer. I anledning af jubilæet planter Roskilde Handelsskole 150 træer til gavn for klimaet og til glæde for elever og medarbejdere. Her er Roskildes borgmester Tomas Breddam og skolens bestyrelsesformand Jorun Bech i gang.

150 år - 150 træer

Ved skolens 150-års jubilæum blev der plantet 150 træer og buske på skolens område, som slår rod til gavn for miljøet og til glæde for elever, kursister og medarbejdere. Blandt de plantede træer er en frugtplantage, der på sigt kan benyttes i madlavningen i skolens køkken. De 150 træer vil det første år optage tre tons CO2 – et tal der vil stige i takt med, at træerne vokser.

Vi ved godt, at det er en lille dråbe i havet, men som én sagde: Havet består jo af dråber. - Jørgen Sloth, direktør på Roskilde Handelsskole
Næstformand i skolens bestyrelse Per Thye Rasmussen (i midten) planter i samarbejde med medarbejderne Karin Rasmussen og Mik Gillesberg en blodbøg
Skolens direktør Jørgen Sloth plantede også et træ sammen med elevrepræsentant i bestyrelsen Louise Elo Jensen og elevrådsformand Lasse Ørsted Christensen

Der arbejdes løbende med bæredygtighed

Kildevand på plastikflasker udfases i den kommende tid og erstattes af flere vandfontæner, hvor elever og kursister kan tappe afkølet postevand. De nyeste loungeområde på skolen er bygget af genbrugsmaterialer, og når andre områder skal renoveres bliver det med klimabevidste løsninger.

 

Rødder der går langt tilbage

Roskilde Handelsskole er en skole med lange og stolte traditioner, og rødder der går langt tilbage.

”150 år som selvstændig skole er noget af en bedrift. I en tid hvor mange erhvervsskoler fusionerer, står Roskilde Handelsskole stærkt som en af de få erhvervsskoler, der udelukkende har fokus på det merkantile område”, fortæller skolens direktør Jørgen Sloth.

Læs mere om Roskilde Handelsskoles historie

Roskilde Handelsskole fejrede 150-års jubilæum

Skolen blev til jubilæet omdannet til et stort madmarked med lækker street food, som elever, kursister, medarbejdere og Roskildensere kunne nyde i det hyggelige studiemiljø.

Læs mere

Virksomhedssamarbejdet gennem 150 år blev hyldet

Roskilde Handelsskole fejrede jubilæum med reception for medarbejdere og samarbejdspartnere.

Læs mere
 • Bakkesvinget 67
  4000 Roskilde
  Telefon 8852 3200 (kl. 8.00-12.00)
  rhs@rhs.dk
 • CVR-nr: 19516172
  EAN-nummer: 5798000553606
#rhslivet

Hjælp og vejledning

Du er altid velkommen til at kontakte en studievejleder, hvis du har brug for hjælp til at vælge uddannelse eller kursus. 

Studievejledningen

Se også

Find medarbejder Få sider læst op Cookie- og privatlivspolitik Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Om skolen

Profil Værdier Historie Praktiske oplysninger Nyt om coronavirus Kontakt Adresse og find vej Åbningstider Find medarbejder Studievejledningen Digital post Det sker Nyheder Job Organisation Bestyrelsen Ledelsen Elevråd Arbejdsmiljøorganisation Mål, vision og strategi Mål og strategier Planer og politikker Udvikling og kvalitet Kvalitetsarbejde Nøgletal Opfølgningsarbejde Trivselsundersøgelser Fastholdelsesstrategi Selvevaluering Netværk og samarbejde Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...