Elev i 9. klasse

Når du går i 9. klasse, kan du komme i brobygning på et kombiforløb, hvor du prøver at være elev på både eud, eux og hhx. Og du kan sammen med dine forældre besøge skolen til informationsmøde, åbent hus og møde os på uddannelsesmesser.

Oplev uddannelserne og studielivet på kombiforløbet

Går du i 9. klasse, og er du i tvivl, om du vil starte på eud, eux eller hhx på Roskilde Handelsskole? På kombiforløbet i uge 41 finder du ud af, hvordan det er at være elev på de tre ungdomsuddannelser. Du får en god fornemmelse af, hvad du som elev arbejder med, og hvordan det sociale liv er på skolen. 

Du får et realistisk billede af hverdagen

Du vil være tre dage på eud/eux og to dage på hhx på Handelsgymnasiet. Skolens lærere, studievejledere og elever forsøger at give dig et så realistisk billede af hverdagen på Roskilde Handelsskole som muligt. Det handler både om fagenes sværhedsgrad, det sociale miljø, brugen af nye medier, og om hvor mange lektier der er.

Dine tre dage på eud og eux

På brobygningsforløbet finder du ud af, hvordan det er at gå på Eux Business og Eud Business. I undervisningen oplever du, hvordan det faglige indhold og niveau er. Når du bevæger dig rundt på skolen, ser du de mange faciliteter, og du møder skolens elever og får en fornemmelse af stemningen og studielivet. 

Når du er i brobygning, får du viden om de mange muligheder, som eux og eud giver. Du kan for eksempel blive elev i en virksomhed inden for kontor, handel, butik eller event – eller du kan læse videre på en videregående uddannelse.

Få smagsprøver på nye fag

På brobygningsforløbet kommer du til at arbejde med en case, der hedder Boxen. Her arbejder du sammen med andre elever i en gruppe med en idé til en box, som kan sælges i en webshop.

I skal blandt andet:

 • i virksomhedsøkonomi udregne priser
 • i afsætning undersøge, hvem jeres konkurrenter er
 • i afsætning finde ud af, hvem jeres kunder er
 • i IT komme med bud på en webshop
 • i dansk skrive en pressemeddelelse.

Prøv hvordan det er at gå på Handelsgymnasiet

I de to dage på hhx får du en fornemmelse af, hvordan det er at gå i gymnasiet. Gennem undervisningen oplever du, hvordan det faglige indhold og niveau er. Når du bevæger dig rundt på skolen, ser du de mange faciliteter, og du møder skolens elever og får en fornemmelse af stemningen og studielivet. 

På forløbet kommer vi omkring:

 • en præsentation af de 13 studieretninger og nogle af de nye fag, du møder
 • arbejde med en case og møde flere forskellige fag
 • hvordan vi arbejder i undervisningen, og hvad uddannelsen kræver af dig
 • hvad du kan bruge en studentereksamen fra Handelsgymnasiet til.

Praktiske oplysninger

  Tilmelding

  Du tilmelder dig gennem din UU-vejleder.

  Adresse og mødested

  Handelsgymnasiet på Roskilde Handelsskole ligger på Bakkesvinget 67, 4000 Roskilde.

  Når du kommer til skolen, går du ind ad hovedindgangen i bygning 3 og venter ved receptionen. Her bliver du hentet af den lærer, som du skal have på forløbet.


  Adresse og find vej
  Transport

  Der går bus til skolen fra Roskilde Station om morgenen og retur om eftermiddagen. Vær opmærksom på, at der er mange elever, som tager bussen, så det er en god idé at være på stationen i god tid.


  Rejseplanen
  Kantine

  Vi har en god kantine med et stort udvalg. Du kan selvfølgelig også tage en madpakke med.

  Medbring pc, papir og skriveredskaber

  It er en del af undervisningen på brobygningsforløbet, så det er vigtigt, at du medbringer din pc. Skolen har kun få pc’er til udlån.

  Du skal også huske papir og skriveredskaber.

  Vores forventninger til dig

  Vi forventer, at du møder til tiden og deltager aktivt i forløbet.

Følg studielivet

Tjek skolens sociale medier og få indblik i studielivet.

Instagram Facebook
 • Bakkesvinget 67
  4000 Roskilde
  Telefon 8852 3200
  rhs@rhs.dk
 • CVR-nr: 19516172
  EAN-nummer: 5798000553606
#rhslivet

Hjælp og vejledning

Du er altid velkommen til at kontakte en studievejleder, hvis du har brug for hjælp til at vælge uddannelse eller kursus. 

Studievejledningen

Se også

Webshop Få sider læst op Cookie- og privatlivspolitik Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Info til dig der er...

Elev i 8.klasse Elev i 9. klasse Elev i 10. klasse Nuværende elev Hhx-elev Eux-elev Eud-elev Elev på hovedforløbet Forælder til nuværende elev Forælder til elev i 8., 9. eller 10. klasse Lærer og vejleder i grundskolen Censor Censor på hhx Censor på eux/eud Virksomhed

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...