Nu får vi lov at lukke de fleste ansøgere ind på Handelsgymnasiet

Markant flere unge kan nu komme ind på Handelsgymnasiet, som de har ønsket. Skolen stod til at skulle afvise hver fjerde ansøger, men får nu lov at optage de fleste.

14.05.23
 • DEL:

”Jeg er lettet og meget glad på alle de unge menneskers vegne. Det var ikke til at bære, hvis vi skulle sende så mange unge mennesker andre steder hen end deres førsteprioritet, når vi har både rammer og dygtige medarbejdere til at tage imod dem,” siger direktør for Roskilde Handelsskole, Jørgen Sloth.

Indtil mandag stod skolen foran at skulle afvise hver fjerde af de rekordmange unge mennesker, der har søgt handelsgymnasiet (hhx) i år på grund af de nye regler om elevfordeling. Skolen havde fået udstukket et foreløbigt kapacitetsloft på 364 elever mod, at nu 495 unge har valgt handelsgymnasiet som deres førsteprioritet.

Vi må optage 466 elever

Nu har Børne- og Undervisningsministeriet dog justeret loftet markant: Mandag den 15. maj meldte ministeriet et endeligt kapacitetsloft ud for skolens hhx-uddannelse på 466 elever. Det betyder ikke, at alle kan lukkes ind. Men markant flere får nu deres førsteprioritet opfyldt og kan starte på Handelsgymnasiet til august.

”Vi er meget tilfredse med den her justering. Det stigende søgetal er ikke bare et udtryk for at vores skole er populær, men også for at flere unge på landsplan har fået øjnene op for hhx. Det er positivt for hele samfundet og ikke bare os, at vi kan imødekomme den interesse,” mener direktør Jørgen Sloth.  

Klar til 17 nye klasser

Roskilde handelsskole afventer stadig Region Sjællands endelige fordeling af de sidste ansøgere, men regner med at kunne byde velkommen til mindst 17 nye førsteårsklasser på Handelsgymnasiet til august. Dermed er skolen et af de største gymnasier i regionen.

Alle ansøgere får svar på, om de er blevet optaget på deres ungdomsuddannelse senest 1. juni.

Bliv klar til studiestart på Handelsgymnasiet

Vi er klar til at tage godt imod dig til august.

Læs om studiestarten på handelsgymnasiet her

Hvad hvis man ikke kommer ind? Vi har andre muligheder

Udover hhx udbyder skolen også beslægtede ungdomsuddannelser på Eux Gymnasiet og Eux Business. De er ikke underlagt kapacitetsloftet, og der er stadig ledige pladser.   

Vi inviterer i øvrigt på et inspirationsmøde 24. maj for unge i 8., 9. og 10. klasse, der gerne vil klædes bedre på til at vælge ungdomsuddannelse. Se mere herunder. 

Næste inspirationsmøde

Vi holder næste inspirationsmøde den 23. maj 2024

Læs mere og tilmeld dig arrangementet
 • Bakkesvinget 67
  4000 Roskilde
  Telefon 8852 3200 (kl. 8.00-12.00)
  rhs@rhs.dk
 • CVR-nr: 19516172
  EAN-nummer: 5798000553606
#rhslivet

Hjælp og vejledning

Du er altid velkommen til at kontakte en studievejleder, hvis du har brug for hjælp til at vælge uddannelse eller kursus. 

Studievejledningen

Se også

Find medarbejder Få sider læst op Cookie- og privatlivspolitik Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Om skolen

Profil Værdier Historie Praktiske oplysninger Nyt om coronavirus Kontakt Adresse og find vej Åbningstider Find medarbejder Studievejledningen Digital post Det sker Nyheder Job Organisation Bestyrelsen Ledelsen Elevråd Arbejdsmiljøorganisation Mål, vision og strategi Mål og strategier Strategi 2024-2028 Planer og politikker Udvikling og kvalitet Kvalitetsarbejde Nøgletal Opfølgningsarbejde Trivsel og tilfredshed Fastholdelsesstrategi Selvevaluering Netværk og samarbejde Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...