Ungdomsuddannelser der kombinerer teori og praksis

Med en merkantil ungdomsuddannelse kommer eleverne tæt på erhvervslivet gennem enten den gymnasiale vej, med en erhvervsuddannelse eller en kombination af de to.

30.10.18
  • DEL:

Roskilde Handelsskole udbyder ungdomsuddannelserne hhx, eux og eud. Gennem uddannelserne arbejder eleverne med forskellige tilgange til det merkantile område.

På Handelsgymnasiet løser eleverne realistiske problemer og opgaver

Handelsgymnasiet (hhx) er en treårig gymnasial uddannelse, hvor eleverne gennem undervisningen får kompetencer og færdigheder, der sikrer dem adgang til videregående uddannelser.

”Handelsgymnasiet er for elever, der er nysgerrige, ambitiøse, klar til at lære nyt og indstillede på at arbejde hårdt. Det er for elever, der interesserer sig for at analysere virkeligheden og komme med bud på, hvordan vi løser realistiske problemer og opgaver – i virksomhederne og i samfundet i både Danmark og udlandet,” siger direktør Jørgen Sloth.

Læs mere om de 13 spændende studieretninger på Handelsgymnasiet.

Eux giver adgang til både elevplads og videregående uddannelser

Roskilde Handelsskole spændende eux-uddannelser er for elever, der vil have fag på høje niveauer og drømmer om en karriere inden for kontor, handel, butik eller event – og måske læse videre?

”Med en Eux Business fra Roskilde Handelsskole får eleverne det bedste fra to verdener. De får en merkantil erhvervsuddannelse og en gymnasial eksamen med fag på høje niveauer. Det betyder, at de har direkte adgang til spændende elevpladser efter grundforløbet og det studieforberedende forløb, men at de også har muligheden for at starte på en videregående uddannelse efter eux,” fortæller Jørgen Sloth.

Læs mere om to i en uddannelsen eux.

Eud er for elever, der vil hurtigt i gang med karrieren

Med Eud Business fra Roskilde Handelsskole får eleverne en god grunduddannelse, og de kommer hurtigt i gang med deres karrierer som elever i handelsvirksomheder, som butikselever eller som elever i eventvirksomheder.

”Butiks-, handels- og eventområdet er i konstant udvikling, og virksomheder efterspørger og har brug for medarbejdere, som er faglærte, og som sætter en ære i altid at give kunderne den bedste betjening og oplevelse,” siger Jørgen Sloth.

Læs mere om Eud Business.

Et internationalt perspektiv giver værdifulde erfaringer

Fælles for de tre merkantile uddannelser er det internationale perspektiv. I løbet af uddannelserne tager klasserne på studierejser, hvor de med forskellige udgangspunkter får afprøvet fagene i praksis samtidig med, at rejserne er med til at udvikle dem personligt.

”Studierejserne giver eleverne værdifulde erfaringer, der ruster dem til at begå sig i virksomheder, institutioner og organisationer med internationale relationer. Når de for eksempel besøger partnerskolen i Kina, er på college i Canada, besøger Wall Street eller outlets i New York eller er på sprogskole i Madrid,” fortæller Jørgen Sloth.

Vi kan hjælpe

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken ungdomsuddannelse, der er bedst for dig.

Studievejledningen

Følg studielivet på Instagram

Skolens Instagram er i hænderne på elever fra hhx, eux og eud.

Følg os

Om skolen

Profil Værdier Historie Praktiske oplysninger Nyt om coronavirus Kontakt Adresse og find vej Åbningstider Find medarbejder Studievejledningen Sikker mail Det sker Nyheder Job Organisation Bestyrelsen Ledelsen Elevråd Arbejdsmiljøorganisation Mål, vision og strategi Mål og strategier Planer og politikker Udvikling og kvalitet Kvalitetsarbejde Nøgletal Opfølgningsarbejde Trivselsundersøgelser Fastholdelsesstrategi Netværk og samarbejde

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...