Vejen til elevpladsen

Sådan hjælper Roskilde Handelsskole eleverne med at få elevpladser.

31.10.19
  • DEL:

Når grundforløbet på eud eller det studieforberedende forløb på eux er afsluttet, er eleverne kvalificerede til en elevplads i en virksomhed – det der hedder hovedforløbet. Der kan de afhængigt af deres retning på uddannelsen søge elevpladser inden for kontor, handel, detail eller event.

Forældreopbakning styrker ansøgningsprocessen

Fra eleverne starter på skolen og gennem deres uddannelse, bliver de gradvist klædt på til at søge elevpladser. Det starter ved informationsmødet inden studiestart, hvor både elever og forældre bliver klogere på processen frem mod elevpladsen.

Det har en positiv effekt, at forældrene også bliver orienterede om processen. Vi oplever, at flere får skrevet deres ansøgninger i god tid, når de har nogle, der minder dem om det på hjemmefronten. - Ulla Sørensen, uddannelseschef på erhvervsuddannelserne

Begynd i god tid

På skolens praktikkontor får eleverne feedback på deres ansøgninger og CV af skolens praktikkonsulent Jesper Jessen-Kampp, og de har mulighed for at få hjælp, hvis de mangler gode råd til at komme videre i processen. Hans bedste råd til eleverne er:

”Få startet så hurtigt som overhovedet muligt, for det tager tid at bygge den gode ansøgning op og det kan være svært at beskrive og rose sig selv. Og så er det godt at tænke over helt fra starten af uddannelsen, hvilken type elevplads, man vil have”.

Aktiviteter gør det lettere at komme i gang

På eud arbejder eleverne med at skrive ansøgninger som en del af undervisningen, og både på eud og eux er kontaktlærerne opmærksomme på, om nogle af eleverne har brug for ekstra hjælp. De kan for eksempel deltage i jobcaféer afholdt af praktikkontoret og få sparring eller fordybe sig i deres ansøgninger. Caféerne bliver afholdt efter behov og er både for nuværende elever samt elever, der netop er blevet færdige. 

Sikrer at alle får en elevplads

”Min rolle er at sikre, at alle får en elevplads og at vejlede eleverne hele vejen gennem processen. Jeg plejer at sige, at jeg ikke kan skrive deres ansøgning for dem, men jeg kan hjælpe dem og guide dem igennem. Så jeg beder dem om at komme med et udkast, og så bygger vi sammen videre på det,” fortæller praktikkonsulent Jesper Jessen-Kampp.

Praktikkontoret bygger bro mellem eleverne og virksomhederne

Skolen holder løbende match meetings, informationsmøder og videreformidler jobopslag.

Ved match meetings kommer virksomhederne ud på skolen og har korte uformelle samtaler med eleverne, som de efterfølgende kan indkalde til jobsamtaler. Virksomhederne sparer tid på rekruttering, kan håndplukke de bedste elever og samtidig møde eleverne på hjemmebane, hvor de er mindre nervøse.

Vi bygger bro mellem eleverne og virksomhederne, så eleverne får hjælp til at finde den rigtige elevplads, og virksomhederne får den rigtige elev. - Ulla Sørensen, uddannelseschef på erhvervsuddannelserne

Det er til at få elevpladser

Merkantile elever er eftertragtede i virksomhederne. Bliv klogere på, hvordan Roskilde Handelsskole bygger bro mellem elever og virksomheder og sikrer elevpladser til eleverne.

Læs mere

Find ud af hvad du kan efter eux

Der er mange muligheder for spændende elevpladser og videre studier, når du dimitterer fra eux.

Karrieremuligheder

Find ud af hvad du kan efter eud

Mulighederne er mange for at få en spændende elevplads efter eud.

Karrieremuligheder

Om skolen

Profil Værdier Historie Praktiske oplysninger Kontakt Adresse og find vej Åbningstider Find medarbejder Studievejledningen Sikker mail Det sker Nyheder Job Organisation Bestyrelsen Ledelsen Elevråd Arbejdsmiljøorganisation Mål, vision og strategi Mål og strategier Planer og politikker Udvikling og kvalitet Kvalitetsarbejde Nøgletal Opfølgningsarbejde Trivselsundersøgelser Fastholdelsesstrategi Netværk og samarbejde

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...