Ambassadørbesøg på Roskilde Handelsskole

Roskilde Handelsskole havde tirsdag besøg af den amerikanske ambassadør Alen Leventhal, der svarede på gode spørgsmål fra eleverne om alt fra Gaza til Chat GPT

09.01.24
 • DEL:

Der var både grin i luften og højpolitisk alvor, da den amerikanske ambassadør Alan Leventhan tirsdag besøgte Roskilde Handelsskole. 350 af skolens elever fra Handelsgymnasiet (hhx) og Eux Gymnasiet var med. Selvom det kan virke intimiderende at tale om politik på engelsk foran flere hundrede skolekammerater, var de unge ikke tilbageholdende med spørgsmålene, der blandt andet var blevet forberedt som en del af undervisningen. 

Ambassadøren måtte forholde sig til alt fra de helt alvorlige og højpolitiske spørgsmål om situation i Gaza og Ukraine til en mere blød - men også diplomatisk krævende - opgave som ”beskriv danskerne med tre ord.” En udfordring Leventhal måtte bruge lidt mere end tre ord til. Til gengæld blev mange nok smigrede over ambassadørens portræt af danskerne som særligt humanitære.

Alan Leventhal har med egne ord en stor interesse for ungdommen, og han talte i øjenhøjde til de opmærksomme, unge. Efter oplægget fik mange elever selfies med ambassadøren, der gik fra at bliver tiltalt som ”Mister Ambassador” til blot ”Alan” af eleverne.

Internationale studieretninger med USA-fokus

Handelsgymnasiet har en række studieretninger med stort internationalt fokus  - og det var derfor særligt eleverne fra studieretningerne USA-Kina og Verdensklassen, der var inviteret med til besøget.  

Efter oplægget havde klassen 2J, der havde taget initiativ til dagens arrangement, fornøjelsen af en interviewsession alene med ambassadøren, hvor de samlede materiale til en opgave. De er på studieretningen Kommunikation og samfundsøkonomi, der bl.a. arbejder med journalistik.

 • Bakkesvinget 67
  4000 Roskilde
  Telefon 8852 3200 (kl. 8.00-12.00)
  rhs@rhs.dk
 • CVR-nr: 19516172
  EAN-nummer: 5798000553606
#rhslivet

Hjælp og vejledning

Du er altid velkommen til at kontakte en studievejleder, hvis du har brug for hjælp til at vælge uddannelse eller kursus. 

Studievejledningen

Se også

Find medarbejder Få sider læst op Cookie- og privatlivspolitik Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Om skolen

Profil Værdier Historie Praktiske oplysninger Nyt om coronavirus Kontakt Adresse og find vej Åbningstider Find medarbejder Studievejledningen Digital post Det sker Nyheder Job Organisation Bestyrelsen Ledelsen Elevråd Arbejdsmiljøorganisation Mål, vision og strategi Mål og strategier Strategi 2024-2028 Planer og politikker Udvikling og kvalitet Kvalitetsarbejde Nøgletal Opfølgningsarbejde Trivsel og tilfredshed Fastholdelsesstrategi Selvevaluering Netværk og samarbejde Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...