Verdensklassen

Er du optaget af internationale forhold? Sigter du mod en uddannelse i udlandet eller en karriere i en international virksomhed? Har du mod på at rejse i Europa, USA og Asien og tage et skoleophold i Canada? Så vælg Verdensklassen og kom verden rundt på tre år.

Kom verden rundt på tre år

Med Verdensklassen kommer du verden rundt i de tre gymnasieår - både i den daglige undervisning og på studierejser. Studieretningsfagene er International Økonomi A og Afsætning A. Matematik, Engelsk og Tysk er blandt de vigtigste fag.

Studierejserne er en stor del af Verdensklassen. Det er vigtigt, at du er en ansvarsbevidst og robust person. Du skal være parat til at rejse i meget fremmede kulturer og til at fungere i en ny familie, når du bliver privat indlogeret i længere tid. Det kræver ansvarlighed og personligt overskud.

1.g: Vi koncentrerer os om velfærdssamfundet

Vi koncentrerer os om velfærdssamfundet i Danmark og det nære Europa. Vi arbejder med velfærdssamfundet ud fra forskellige vinkler, og som en del af undervisningen besøger vi en europæisk storby.
 

2.g: Lær om Nordamerika på studierejsen

USA er på programmet med fokus på de amerikanske politiske, kulturelle og historiske forhold – herunder den amerikanske samfundsmodel.

Klassen tager sammen med lærere på en studierejse til USA efterfulgt af et længere skoleophold i Canada, hvor det er lokale lærere, der underviser. Du bor privat og lærer den canadiske kultur at kende, og du træner sproget i skolen og i dagligdagen med din værtsfamilie.
 

3.g: Vi sætter fokus på økonomi og kultur i Asien

Det afsluttende gymnasieår står i kontrasternes tegn. Du har oplevet det canadiske samfund tæt på. Nu fokuserer vi på udviklingslandene, som måske overhaler vesten om få år. Vi rejser til et asiatisk land, hvor vi sætter fokus på økonomisk vækst og kulturforskelle.

Praktiske oplysninger

  Studieretningsfag

  • International Økonomi A
  • Afsætning A

  Valgfag bundet til studieretningen

  • Kulturforståelse C (læses delvist på college i udlandet)

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Andet fremmedsprog

  Tysk B

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Valgfag vi anbefaler

  • Matematik A
  • Tysk A

  Se det samlede valgfagsudbud.

  Du finder læreplaner for valgfagene her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Obligatoriske fag

  Hhx-uddannelsen består af en række obligatoriske fag, som er fælles for alle studieretninger:

  • Dansk A
  • Engelsk A
  • International økonomi B
  • Virksomhedsøkonomi B
  • Afsætning B
  • Matematik B*
  • Historie B
  • Samfundsfag C
  • Erhvervsjura C
  • Informatik C
  • Erhvervscase.
    

  *På studieretningen Sprog, kultur og international marketing Matematik C.

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Udgifter til studierejser

  Du skal selv betale udgifterne til rejserne i Verdensklassen.

  • I 1.g bliver det kr. 5.000 for studieturen
  • I 2.g cirka kr. 28.000 for studierejse, skoleophold og privat indkvartering i Canada
  • I 3.g er prisen cirka kr. 12.000 for studieturen i Asien.

  Beløbene indbetales i rater, så de samlede udgifter fordeles på 1. og 2.g. Desuden kommer der udgifter til mad og lommepenge. Se betalingsplaner for studierejser.

  Studierejserne betales gennem skolens webshop.

  Læs mere om studierejser
  Efter studentereksamen

  Du kan for eksempel læse videre på Business, Language and Culture på CBS. Andre muligheder er International Business også på CBS eller Jura, Sociologi eller Statskundskab på et universitet. Du kan også vælge at studere i udlandet.

  Se mulige uddannelser med denne studieretning. Vær opmærksom på at du selv skal justere oversigten med dine relevante valgfag.

  Efter gymnasiet

Søg optagelse

Du søger via et ansøgningsskema på optagelse.dk.

Brug for hjælp til at vælge?

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.

Studievejledningen

Handelsgymnasiet

Optagelse Studieretninger Virksomhed, økonomi og omverden Finans Iværksætteri Sportsmanagement IT og business Webdesign og gaming Journalistik og kommunikation Grøn global Verdensklassen IBB Verden Europaklassen USA-Kina Sprog, kultur og international marketing Fag Studieliv Studiestart Sociale aktiviteter Sport og teambuilding Når du bliver student Hverdagen på gymnasiet Talentprogrammer Få indflydelse Mediegruppe Faciliteter Studierejser Efter gymnasiet Praktiske oplysninger Kontakt og ansatte Besøg os Introduktionskursus Brobygning kombiforløb Brobygningsforløb Informationsmøde Inspirationsmøde Åbent hus Uddannelsesmesser

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...