Verdensklassen

Er du optaget af internationale forhold? Sigter du mod en uddannelse i udlandet eller en karriere i en international virksomhed? Har du mod på at tage på et længere skoleophold i udlandet? Så vælg Verdensklassen og kom verden rundt.

Kom verden rundt 

Med Verdensklassen kommer du verden rundt i de tre gymnasieår - både i den daglige undervisning og på studierejser. Studieretningsfagene er International Økonomi A og Afsætning A. Matematik, Engelsk og Tysk er blandt de vigtigste fag. Bemærk, at man skal have tysk B som andet fremmedsprog på denne studieretning.

Studierejserne er en stor del af Verdensklassen. Det er vigtigt, at du er en ansvarsbevidst og robust person. Du skal være parat til at rejse i meget fremmede kulturer og til at fungere i en ny familie, når du bliver privat indlogeret i længere tid. Det kræver ansvarlighed og personligt overskud.

1.g: Vi koncentrerer os om velfærdssamfundet

Vi koncentrerer os om velfærdssamfundet i Danmark og det nære Europa. Vi arbejder med velfærdssamfundet ud fra forskellige vinkler.
 

2.g: Fokus på USA

USA er på programmet med fokus på de amerikanske politiske, kulturelle og historiske forhold – herunder den amerikanske samfundsmodel.

Klassen tager på et længere skoleophold i udlandet. De seneste år har det været i Canada, hvor det er lokale lærere, der underviser. Her har eleverne boet privat og lært den canadiske kultur at kende. Under skoleopholdet træner du engelsk både i skolen og i dagligdagen sammen med din værtsfamilie.
 

3.g: Økonomi og kultur i Asien

Det afsluttende gymnasieår står i kontrasternes tegn. Nu fokuserer vi på udviklingslandene, som måske overhaler vesten om få år. Vi rejser til et asiatisk land, hvor vi sætter fokus på økonomisk vækst og kulturforskelle.

Praktiske oplysninger

    Studieretningsfag

    • International Økonomi A
    • Afsætning A

    Valgfag bundet til studieretningen

    • Kulturforståelse C (læses delvist på college i udlandet)

    Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

    Læs mere om fag og valgfag
    Andet fremmedsprog

    Tysk B

    Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

    Læs mere om fag og valgfag
    Valgfag vi anbefaler

    • Matematik A
    • Tysk A

    Se det samlede valgfagsudbud.

    Du finder læreplaner for valgfagene her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

    Læs mere om fag og valgfag
    Obligatoriske fag

    Hhx-uddannelsen består af en række obligatoriske fag, som er fælles for alle studieretninger:

    • Dansk A
    • Engelsk A
    • International økonomi B
    • Virksomhedsøkonomi B
    • Afsætning B
    • Matematik B
    • Historie B
    • Samfundsfag C
    • Erhvervsjura C
    • Informatik C
    • Erhvervscase.
       

    Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

    Læs mere om fag og valgfag
    Udgifter til studierejser

    Du skal selv betale udgifterne til rejserne i Verdensklassen, som samlet set bliver på ca. 45.000* kr. for studierejse, skoleophold og privat indkvartering. Beløbene indbetales i rater, så de samlede udgifter fordeles over alle tre år. Desuden kommer der udgifter til mad og lommepenge.


    *Prisændringer kan forekomme.

     

    Læs mere om studierejser
    Efter studentereksamen

    Du kan for eksempel læse videre på Business, Language and Culture på CBS. Andre muligheder er International Business også på CBS eller Jura, Sociologi eller Statskundskab på et universitet. Du kan også vælge at studere i udlandet.

    Se mulige uddannelser med denne studieretning. Vær opmærksom på at du selv skal justere oversigten med dine relevante valgfag.

    Efter gymnasiet

Svært ved at vælge?

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.

Studievejledningen

Søg optagelse

Du søger via et ansøgningsskema på optagelse.dk.

  • Bakkesvinget 67
    4000 Roskilde
    Telefon 8852 3200 (kl. 8.00-12.00)
    rhs@rhs.dk
  • CVR-nr: 19516172
    EAN-nummer: 5798000553606
#rhslivet

Hjælp og vejledning

Du er altid velkommen til at kontakte en studievejleder, hvis du har brug for hjælp til at vælge uddannelse eller kursus. 

Studievejledningen

Se også

Find medarbejder Få sider læst op Cookie- og privatlivspolitik Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Handelsgymnasiet

Optagelse Studieretninger Virksomhed, økonomi og omverden Finans Iværksætteri Sportsmanagement Kommunikation og samfundsøkonomi Verdensklassen Europaklassen USA-Kina Fag Studieliv Studiestart Sociale aktiviteter Sport og teambuilding Når du bliver student Hverdagen på gymnasiet Talentprogrammer Få indflydelse Faciliteter Studierejser Efter gymnasiet Praktiske oplysninger Kontakt og ansatte Besøg os Introduktionskursus Brobygning kombiforløb Brobygningsforløb Informationsmøde Inspirationsmøde Åbent hus Uddannelsesmesser Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...