Sportsmanagement

Kom op af stolen, ind i fællesskabet og ud i verden med sportsmanagement! Ønsker du dig en uddannelse med fællesskab, fysisk aktivitet og studieture på alle tre skoleår? Så er Sportsmanagement lige noget for dig.

Vi arbejder med økonomi og markedsføring i sportsvirksomheder

Vi stiller skarpt på idrættens verden. I Virksomhedsøkonomi A og Afsætning A har vi fokus på økonomi og markedsføring i virksomheder, der har relation til sport.

Fysisk aktivitet på programmet

Med Idræt B som valgfag er der også fysisk aktivitet på programmet, hvilket gør skoledagen varieret, skaber et godt fællesskab og giver dig mere energi til at lære.

Samtidig anvender vi bevægelsesaktiviteter i den øvrige undervisning, hvor de aktive pauser understøtter læringssituationen.

Sportsmanagement er studieretning hvor vi prioriterer events, arrangementer og studieture med fysisk aktivitet alle tre år.

Bemærk, at man skal have Tysk B eller Fransk B som andet fremmedsprog på denne studieretning. 

Du lærer om træning, kost, anatomi og fysiologi

Med valgfaget Idræt arbejder vi blandt andet med boldspil, musik og bevægelse, og du får viden om emner som træning, anatomi og fysiologi. Vi arbejder med teamwork, grupperelationer og samarbejde, hvilket er brugbare kompetencer i mange andre faglige og personlige sammenhænge.

Vi anvender idéen om holdånd fra sportens verden og understøtter at klassen arbejder som et team og derved kan arbejde sammen om at opnå et bedre resultat i fællesskab.

 

Vi ser på idrættens økonomi

I Afsætning og Virksomhedsøkonomi ser vi på de økonomiske rammer og vilkår, der gælder for idrætten.

Vi anvender økonomiske teorier og modeller, når du for eksempel lærer om reklamekampagner, branding af varemærker, salg af merchandise og sponsorarbejde. Studieretningsfagene spiller tværfagligt godt sammen og laver flere projekter i løbet af de 3 år.

Brug fagene på studierejser

Vi har fokus på idræt og sport, når vi rejser i Sportsmanagement. Vores ture kan i 2g fx gå til en europæisk, hvor vi fordyber os i et aktuelt, internationalt problem og besøger en sportsarena og måske se en kamp. På tredje år tager vi på en studietur, hvor vi i en uge flytter idrætstimer til andre himmelstrøg.

På alle studieturene er der fokus på at styrke fagligheden med nye input, andre faciliteter og mere fælles tid.

Praktiske oplysninger

  Studieretningsfag

  • Virksomhedsøkonomi A
  • Afsætning A

  Valgfag bundet til studieretningen

  • Idræt C + B

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Andet fremmedsprog

  Tysk B eller Fransk B

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Obligatoriske fag

  Hhx-uddannelsen består af en række obligatoriske fag, som er fælles for alle studieretninger:

  • Dansk A
  • Engelsk A
  • International økonomi B
  • Virksomhedsøkonomi B
  • Afsætning B
  • Matematik B
  • Historie B
  • Samfundsfag C
  • Erhvervsjura C
  • Informatik C
  • Erhvervscase.
    

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Udgifter til studierejser

  Du betaler selv udgifter til studierejserne på cirka kr. 15.000*. Hertil kommer udgifter til mad og lommepenge. 

  Beløbene indbetales i rater og fordeles på 1. og 2.g.

  *Prisændringer kan forekomme.

   

  Læs mere om studierejser
  Efter studentereksamen

  Læs for eksempel til Markedsføringsøkonom på et erhvervsakademi og byg eventuelt ovenpå med Sportsmanagement på en professionshøjskole. Her kan du også vælge at læse Leisure Management, hvor fokus er på erhvervsliv, kultur og sport.

  Se mulige uddannelser med denne studieretning. Vær opmærksom på at du selv skal justere oversigten med dit sprogfag og dit relevante valgfag.

  Efter gymnasiet

Svært ved at vælge?

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.

Studievejledningen

Søg optagelse

Du søger via et ansøgningsskema på optagelse.dk.

 • Bakkesvinget 67
  4000 Roskilde
  Telefon 8852 3200 (kl. 8.00-12.00)
  rhs@rhs.dk
 • CVR-nr: 19516172
  EAN-nummer: 5798000553606
#rhslivet

Hjælp og vejledning

Du er altid velkommen til at kontakte en studievejleder, hvis du har brug for hjælp til at vælge uddannelse eller kursus. 

Studievejledningen

Se også

Find medarbejder Få sider læst op Cookie- og privatlivspolitik Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Handelsgymnasiet

Optagelse Studieretninger Virksomhed, økonomi og omverden Finans Iværksætteri Sportsmanagement Kommunikation og samfundsøkonomi Verdensklassen Europaklassen USA-Kina Fag Studieliv Studiestart Sociale aktiviteter Sport og teambuilding Når du bliver student Hverdagen på gymnasiet Talentprogram Få indflydelse Faciliteter Studierejser Efter gymnasiet Praktiske oplysninger Kontakt og ansatte Besøg os Introduktionskursus Brobygning kombiforløb Brobygningsforløb Informationsmøde Inspirationsmøde Åbent hus Uddannelsesmesser Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...