Virksomhed, Økonomi og Omverden studieretning - RHS

Virksomhed, økonomi og omverden

Er du god til tal, og interesserer du dig for økonomi? Vil du vide, hvordan en virksomhed arbejder i virkeligheden? Vi sætter fokus på virksomheder og deres rolle i samfundet, og vi følger en partnervirksomhed gennem alle tre gymnasieår.

Arbejd med virksomheders konkrete problemer

Vi stiller skarpt på virksomheder og deres rolle i samfundet. Gennem de tre år på gymnasiet følger vi den samme partnervirksomhed. Sammen med virksomheden afprøver vi teorier på konkrete problemer fra virkeligheden. Vi lægger vægt på, at du i praksis kan bruge den viden, du får i fagene. Når det er muligt, gennemfører vi også praktikforløb. 

Fagene spiller sammen

Studieretningsfagene er Virksomhedsøkonomi A og Matematik A. De spiller tæt sammen i den daglige undervisning og i projektarbejdet, hvor faget Engelsk også inddrages. Vores mål er at analysere og løse erhvervslivets udfordringer med effektive værktøjer fra økonomi og matematik. Under uddannelsen bliver du skarp til at bruge Virksomhedsøkonomi og Matematik tværfagligt og i praksis.

Fagene Afsætning og International økonomi spiller også sammen med studieretningsfagene. Det giver gode muligheder for at få flere vinkler fra virkeligheden ind i arbejdet.

Økonomi og statistik

Vi arbejder også med statistik. Vi opstiller hypoteser, bruger spørgeskemaer, udvælger interviewpersoner og behandler data. Det sker i et tæt samspil mellem Matematik og Virksomhedsøkonomi og partnervirksomheden.

På IT-siden arbejder vi med professionelle systemer til økonomistyring og med CAS-værktøjer i Matematik.

Undervisning der udvikler

Du udvikler dig personligt gennem arbejdet, hvor du lærer at arbejde selvstændigt og i grupper. Og hele tiden med stort fokus på, hvad erhvervslivet efterspørger.

På studieretningen kommer du også på studietur med dine klassekammerater.

Praktiske oplysninger

  Studieretningsfag

  • Virksomhedsøkonomi A
  • Matematik A

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Andet fremmedsprog

  Spansk A, Tysk B eller Fransk B

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Valgfag vi anbefaler

  • Statistik C
  • Finansiering C eller B
  • Organisation C
  • Erhvervsjura B
  • Samfundsfag B
  • Afsætning A.

   

  Se det samlede valgfagsudbud.

  Du finder læreplaner for valgfagene her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Obligatoriske fag

  Hhx-uddannelsen består af en række obligatoriske fag, som er fælles for alle studieretninger:

  • Dansk A
  • Engelsk A
  • International økonomi B
  • Virksomhedsøkonomi B
  • Afsætning B
  • Matematik B
  • Historie B
  • Samfundsfag C
  • Erhvervsjura C
  • Informatik C
  • Erhvervscase.
    

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Studierejse

  Vi tager på studietur* til Dublin, hvor vi får nye input til vores arbejde med virksomheder og træner vores sprog.

  På studieturen besøger vi for eksempel Google, Facebook og andre lokale virksomheder. Vi planlægger også at besøge ambassaden, parlamentet og det berømte ”Harry Potter bibliotek” på Trinity College samt at tage på en heldagstur til Nordirland. Udgifterne til turen er cirka kr. 5.500** plus mad og lommepenge.

  *Med forbehold for situationen med COVID-19.
  ** Prisændringer kan forekomme.

  Læs mere om studierejser
  Efter studentereksamen

  Du kan for eksempel læse videre på Erhvervsøkonomi på RUC eller på Erhvervsøkonomi og Matematik på CBS. En anden mulighed er en af de økonomiske uddannelser på universiteterne, for eksempel Matematik-Økonomi.

  Se mulige uddannelser med denne studieretning. Vær opmærksom på at du selv skal justere oversigten med dit sprogfag og dine relevante valgfag.

  Efter gymnasiet

Hør mere om studieretningen

Mød elever og lærere og hør dem fortælle om fag og indhold på studieretningen.

Find oplæg fra virtuelt infomøde 2022

Søg optagelse

Du søger via et ansøgningsskema på optagelse.dk.

Svært ved at vælge?

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.

Studievejledningen
 • Bakkesvinget 67
  4000 Roskilde
  Telefon 8852 3200 (kl. 8.00-12.00)
  rhs@rhs.dk
 • CVR-nr: 19516172
  EAN-nummer: 5798000553606
#rhslivet

Hjælp og vejledning

Du er altid velkommen til at kontakte en studievejleder, hvis du har brug for hjælp til at vælge uddannelse eller kursus. 

Studievejledningen

Se også

Find medarbejder Få sider læst op Cookie- og privatlivspolitik Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Handelsgymnasiet

Optagelse Studieretninger Virksomhed, økonomi og omverden Finans Iværksætteri Sportsmanagement IT og business Kommunikation og samfundsøkonomi Grøn økonomi Verdensklassen IBB og sprog Europaklassen USA-Kina Fag Studieliv Studiestart Sociale aktiviteter Sport og teambuilding Når du bliver student Hverdagen på gymnasiet Talentprogrammer Få indflydelse Faciliteter Studierejser Efter gymnasiet Praktiske oplysninger Kontakt og ansatte Besøg os Introduktionskursus Brobygning kombiforløb Brobygningsforløb Informationsmøde Inspirationsmøde Åbent hus Uddannelsesmesser

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...