Europaklassen - Roskilde Handelsskole

Europaklassen

Interesserer du dig for Europas fremtid, og vil du gerne blive klogere på, hvordan globaliseringen påvirker Europa? Har du mod på at arrangere og tage i praktik i udlandet på egen hånd? I Europaklassen oplever du Europa på tæt hold gennem de tre gymnasieår.

Bliv klogere på Europa

I Europaklassen arbejder vi med Europa på kryds og tværs. Studieretningsfagene er International Økonomi A og Afsætning A. Desuden er sprogfagene vigtige. Vi har fokus på Europas udfordringer og muligheder i en globaliseret verden.

Vi arbejder blandt andet med konsekvenserne af Brexit, flygtningestrømme og arbejde på tværs af grænser.

1.g: Vi undersøger engelske samfundsforhold

Her arbejder vi med Storbritanniens forhold til EU og med en engelsk befolkning, der føler sig presset af udenlandsk arbejdskraft.

Vi undersøger engelske samfundsforhold og englændernes EU-skepsis. Det gør vi gennem interviews, virksomhedsbesøg og samtaler med politikere.
 

2.g: Vi arbejder med EU-samarbejdet i Bruxelles

Vi stiller skarpt på samarbejdet i EU og går i dybden med fællesskabets udfordringer.

Klassen rejser til Bruxelles, hvor vi besøger de centrale EU-institutioner for eksempel Europaparlamentet. Vi møder embedsmænd og politikere, som fortæller om flygtningekrisen, Brexit og det økonomiske samarbejde i EU.

I 2.g skal du også rejse alene eller i en mindre gruppe, når du skal i praktik i en engelsktalende virksomhed eller organisation i udlandet.

3.g: Vi oplever og undersøger Spanien

Vi koncentrerer os om Sydeuropas økonomiske situation. Vi ser på Spanien som et eksempel på et europæisk land, der har gennemgået store forandringer - fra økonomisk mirakel til et land i dyb krise, men som måske er på rette vej igen.​

Praktiske oplysninger

  Studieretningsfag

  • International Økonomi A
  • Afsætning A

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Andet fremmedsprog

  Spansk A, Tysk B eller Fransk B

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Valgfag vi anbefaler

  • Matematik A
  • Tysk A eller Fransk A
  • Filosofi C
  • Mediefag C
  • Samfundsfag B

  Se det samlede valgfagsudbud.

  Du finder læreplaner for valgfagene her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Obligatoriske fag

  Hhx-uddannelsen består af en række obligatoriske fag, som er fælles for alle studieretninger:

  • Dansk A
  • Engelsk A
  • International økonomi B
  • Virksomhedsøkonomi B
  • Afsætning B
  • Matematik B*
  • Historie B
  • Samfundsfag C
  • Erhvervsjura C
  • Informatik C
  • Erhvervscase.
    

  *På studieretningen Sprog, kultur og international marketing Matematik C.

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Udgifter til studierejser

  Du betaler selv rejseudgifterne på cirka kr. 23.000 for studieturene* med klassen. Dertil kommer udgifter til praktikopholdet i udlandet.

  De faste rejseudgifter indbetales i rater i 1.g og 2.g. Desuden kommer der udgifter til mad og lommepenge. 

  Studierejserne betales gennem skolens webshop.

  *I tilfælde af rejserestriktioner grundet COVID-19 erstattes studierejser med undervisning, ekskursioner og projekter med fokus på de områder og emner, som var rejsens formål. Skolen følger myndighedernes anbefalinger omkring rejser.

  Læs mere om studierejser
  Efter studentereksamen

  Du kan for eksempel vælge Europæisk Business på CBS eller Europæiske Studier på SDU. En anden mulighed er at læse Kultur og Sprogmødestudier på RUC. Du kan også vælge at studere i udlandet.

  Se mulige uddannelser med denne studieretning. Vær opmærksom på at du selv skal justere oversigten med dit sprogfag og dine relevante valgfag.

  Efter gymnasiet

Søg optagelse

Du søger via et ansøgningsskema på optagelse.dk.

Vi kan hjælpe dig

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.

Studievejledningen

Handelsgymnasiet

Optagelse Studieretninger Virksomhed, økonomi og omverden Finans Iværksætteri Sportsmanagement IT og business Journalistik og kommunikation Grøn global Verdensklassen IBB Verden Europaklassen USA-Kina Sprog, kultur og international marketing Fag Studieliv Studiestart Sociale aktiviteter Sport og teambuilding Når du bliver student Hverdagen på gymnasiet Talentprogrammer Få indflydelse Mediegruppe Faciliteter Studierejser Efter gymnasiet Praktiske oplysninger Kontakt og ansatte Besøg os Introduktionskursus Brobygning kombiforløb Brobygningsforløb Informationsmøde Inspirationsmøde Åbent hus Uddannelsesmesser

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...