Bliv klogere på Europa
I Europaklassen arbejder vi med Europa på kryds og tværs. Studieretningsfagene er International Økonomi A og Afsætning A. Desuden er sprogfagene vigtige. Vi har fokus på Europas udfordringer og muligheder i en globaliseret verden.
Vi arbejder blandt andet med konsekvenserne af Brexit, klima, flygtningestrømme og arbejde på tværs af grænser.
1.g: Vi undersøger engelske samfundsforhold
Her arbejder vi med Storbritanniens forhold til EU og med en engelsk befolkning, der føler sig presset af udenlandsk arbejdskraft.
Studierejsen går til en større by i England, hvor vi undersøger engelske samfundsforhold og englændernes EU-skepsis. Det gør vi for eksempel gennem interviews, virksomhedsbesøg og samtaler med politikere.
2.g: Vi arbejder med EU-samarbejdet i Bruxelles
Vi stiller skarpt på samarbejdet i EU og går mere i dybden med fællesskabets udfordringer. Vi rejser til Bruxelles, hvor vi besøger de centrale EU-institutioner, for eksempel Europaparlamentet. Vi møder embedsmænd og politikere, som fortæller om emner som flygtningekrisen, Brexit eller det økonomiske
samarbejde i EU.
I 2.g skal du også rejse alene eller i en mindre gruppe, når du skal i praktik i en engelsktalende virksomhed eller organisation i udlandet.
3.g: Vi oplever og undersøger Spanien
Vi koncentrerer os om Sydeuropas økonomiske situation. Vi ser på Spanien som et eksempel på et europæisk land, der har gennemgået store forandringer - fra økonomisk mirakel til et land i dyb krise, men som måske er på rette vej igen. Vi tager til Spanien på en længere studierejse, hvor vi undersøger og oplever
landet på tæt hold.
Praktiske oplysninger
- International Økonomi A
- Afsætning A
- Matematik A
- Tysk A
- Filosofi C
- Mediefag C
- Samfundsfag B
- Dansk A
- Engelsk A
- International økonomi B
- Virksomhedsøkonomi B
- Afsætning B
- Matematik B
- Historie B
- Samfundsfag C
- Erhvervsjura C
- Informatik C
- Erhvervscase.
Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.
Spansk A, Tysk B eller Fransk B
Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.
Du finder læreplaner for valgfagene her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.
Hhx-uddannelsen består af en række obligatoriske fag, som er fælles for alle studieretninger:
Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.
Du betaler selv rejseudgifterne på cirka kr. 23.000* for studieturene** med klassen. Dertil kommer udgifter til praktikopholdet i udlandet.
De faste rejseudgifter indbetales i rater i 1.g og 2.g. Desuden kommer der udgifter til mad og lommepenge.
*Prisændringer kan forekomme.
**Med forbehold for situationen med COVID-19.
Du kan for eksempel vælge Europæisk Business på CBS eller Europæiske Studier på SDU. En anden mulighed er at læse Kultur og Sprogmødestudier på RUC. Du kan også vælge at studere i udlandet.
Se mulige uddannelser med denne studieretning. Vær opmærksom på at du selv skal justere oversigten med dit sprogfag og dine relevante valgfag.
Hør mere om studieretningen
Mød elever og lærere og hør dem fortælle om fag og indhold på studieretningen.
Vi kan hjælpe dig
Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.