Europaklassen

Interesserer du dig for Europas fremtid, og vil du gerne blive klogere på, hvordan globaliseringen påvirker Europa? Har du mod på at arrangere og tage i praktik i udlandet på egen hånd? I Europaklassen oplever du Europa på tæt hold gennem de tre gymnasieår.

Bliv klogere på Europa

Vi har fokus på Europas udfordringer og muligheder i en globaliseret verden.

Vi arbejder blandt andet med klima, flygtningestrømme, energi samt konsekvenserne af det indre marked og kulturelle forskelle på tværs af unionens landegrænser.

 

1.g: Europa set fra et dansk perspektiv

Her arbejder vi med betydningen af det indre marked set fra et dansk perspektiv, og hvordan det indre marked kan gavne og lette vækstprocessen for vækstvirksomheder.

 

2.g: Vi arbejder med EU

Vi undersøger forholdet mellem Øst- og Vesteuropa med et besøg i Centraleuropa. Hvordan er europæerens holdning til EU, og hvad er betydningen af at være en del af en union på godt og ondt? Vi taler med politikere og besøger virksomheder for bedre at forstå Vesteuropas og Østeuropas syn på EU-medlemskabet.

I 2.g skal du også i praktik i udlandet af en uges varighed. Det er et praktikophold, som du selv skal arrangere (normalt i ugen op til påske).

3.g: Vi oplever og undersøger Sydeuropa

Vi afslutter dannelsesrejsen med fokus på de sydeuropæiske økonomier. På 3. år lægger vi nu vægt på forholdet mellem Nordeuropa og Sydeuropa. Der vil være en studietur til en europæisk storby, tidligere år er rejsen gået til Barcelona. På studieturen vil der være fokus på undersøge befolkningens, politikeres og virksomheders opfattelse af at være en del af EU, og hvilke ønsker medlemslandene har til Europas fremtid.

Praktiske oplysninger

  Studieretningsfag

  • International Økonomi A
  • Afsætning A

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Andet fremmedsprog

  Spansk A, Tysk B eller Fransk B

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Valgfag vi anbefaler

  • Matematik A
  • Tysk A 
  • Filosofi C
  • Mediefag C
  • Samfundsfag B

  Se det samlede valgfagsudbud.

  Du finder læreplaner for valgfagene her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Obligatoriske fag

  Hhx-uddannelsen består af en række obligatoriske fag, som er fælles for alle studieretninger:

  • Dansk A
  • Engelsk A
  • International økonomi B
  • Virksomhedsøkonomi B
  • Afsætning B
  • Matematik B
  • Historie B
  • Samfundsfag C
  • Erhvervsjura C
  • Informatik C
  • Erhvervscase.
    

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Udgifter til studierejser

  Du betaler selv rejseudgifterne på cirka kr. 10.000* for studieturen med klassen. Dertil kommer udgifter til praktikopholdet i udlandet.

  De faste rejseudgifter indbetales i rater i 1.g og 2.g. Desuden kommer der udgifter til mad og lommepenge. 

  *Prisændringer kan forekomme.

  Bemærk at rejseudgifter for elever, der er startet i 2023, er kr. 15.000,-. 

  Læs mere om studierejser
  Efter studentereksamen

  Du kan for eksempel vælge Europæisk Business på CBS eller Europæiske Studier på SDU. En anden mulighed er at læse Kultur og Sprogmødestudier på RUC. Du kan også vælge at studere i udlandet.

  Se mulige uddannelser med denne studieretning. Vær opmærksom på at du selv skal justere oversigten med dit sprogfag og dine relevante valgfag.

  Efter gymnasiet

Svært ved at vælge?

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.

Studievejledningen

Søg optagelse

Du søger via et ansøgningsskema på optagelse.dk.

Handelsgymnasiet

Optagelse Studieretninger Virksomhed, økonomi og omverden Finans Iværksætteri Sportsmanagement Kommunikation og samfundsøkonomi Verdensklassen Europaklassen USA-Kina Fag Studieliv Studiestart Sociale aktiviteter Sport og teambuilding Når du bliver student Hverdagen på gymnasiet Talentprogram Få indflydelse Faciliteter Studierejser Efter gymnasiet Praktiske oplysninger Kontakt og ansatte Besøg os Introduktionskursus Brobygning kombiforløb Brobygningsforløb Informationsmøde Inspirationsmøde Åbent hus Uddannelsesmesser Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...