Iværksætteri

Drømmer du om at blive iværksætter, og har du lyst til at lære, hvordan du etablerer en ny virksomhed? Eller kan du se dig selv som en idérig, nytænkende og engageret medarbejder i en nystartet virksomhed? Så er studieretningen Iværksætteri det oplagte valg for dig.

Netværk rådgiver jer som iværksættere

På Iværksætteri bruger vi fagenes teorier i praksis.

I grupper starter og driver I virksomheder i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab. Igennem deres Company Programme kommer I vidt omkring i arbejdet med iværksætteri. I lærer for eksempel at udvikle gode ideer, udarbejde en forretningsplan og markedsføre jeres nye virksomhed.

Gennem fonden får I gode kontakter, som hjælper jer på vej. I kommer til at arbejde med bankfolk, og I får råd og vejledning fra erhvervslivet og offentlige myndigheder.

Du lærer at lave regnskaber og markedsføre produkter

Studieretningsfagene på Iværksætteri er Virksomhedsøkonomi A og Afsætning A.

I Virksomhedsøkonomi lærer du blandt andet at budgettere og lave regnskaber, styre virksomhedens indkøb, lager og produktion og at opstille planer for virksomheden.

I Afsætning får du tjek på en ny virksomheds muligheder på markedet og på at markedsføre virksomhedens produkter. Du lærer, hvordan virksomheden stiller sig bedst i den benhårde konkurrence.
 

Konkurrer mod andre iværksætterelever

Når I er klar til det, deltager I i konkurrencer med iværksætterelever fra andre skoler, i regionen og i hele landet. Dommerne er fra erhvervslivet, så vurderingen af jeres virksomhed bliver realistisk. Konkurrencen er hård, men vi opnår alligevel flotte placeringer og får præmier hjem hvert år. 

Bliv en del af et spændende iværksættermiljø

På Handelsgymnasiet har vi cirka 200 iværksætterelever, så du bliver en del af et spændende iværksættermiljø, der hele tiden udvikler sig.

Praktiske oplysninger

  Studieretningsfag

  • Virksomhedsøkonomi A
  • Afsætning A
  • Innovation C

   

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Andet fremmedsprog

  Spansk A, Tysk B eller Fransk B

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Valgfag vi anbefaler

  • Mediefag C
  • Finansiering C
  • Psykologi C
  • Erhvervsjura B

  Se det samlede valgfagsudbud.

  Du finder læreplaner for valgfagene her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Obligatoriske fag

  Hhx-uddannelsen består af en række obligatoriske fag, som er fælles for alle studieretninger:

  • Dansk A
  • Engelsk A
  • International økonomi B
  • Virksomhedsøkonomi B
  • Afsætning B
  • Matematik B
  • Historie B
  • Samfundsfag C
  • Erhvervsjura C
  • Informatik C
  • Erhvervscase.
    

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Studierejse

  I 2.g eller 3.g tager vi på en studierejse til en europæisk by, hvor vi får nye vinkler på arbejdet med iværksætteri. Udgifterne til turen er cirka kr. 5.000* plus mad og lommepenge.


  *Prisændringer kan forekomme.

  Læs mere om studierejser
  Efter studentereksamen

  Du kan for eksempel vælge en af de erhvervsøkonomiske uddannelser på CBS. Du kan også læse Markedsføringsøkonom på et erhvervsakademi og bygge ovenpå med Innovation og Entrepreneurship. Eller du kan vælge Organisational Innovation and Entrepreneurship på CBS.

  Se mulige uddannelser med denne studieretning. Vær opmærksom på at du selv skal justere oversigten med dit sprogfag og dine relevante valgfag.

  Efter gymnasiet

Svært ved at vælge?

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.

Studievejledningen

Søg optagelse

Du søger via et ansøgningsskema på optagelse.dk.

Handelsgymnasiet

Optagelse Studieretninger Virksomhed, økonomi og omverden Finans Iværksætteri Sportsmanagement Kommunikation og samfundsøkonomi Verdensklassen Europaklassen USA-Kina Fag Studieliv Studiestart Sociale aktiviteter Sport og teambuilding Når du bliver student Hverdagen på gymnasiet Talentprogram Få indflydelse Faciliteter Studierejser Efter gymnasiet Praktiske oplysninger Kontakt og ansatte Besøg os Introduktionskursus Brobygning kombiforløb Brobygningsforløb Informationsmøde Inspirationsmøde Åbent hus Uddannelsesmesser Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...