USA-Kina

Vi sætter fokus på de to stormagter, USA og Kina. Vi studerer den amerikanske drøm og arbejder med californiske virksomheder. I Kina ser vi på verden med kinesiske briller: hvordan påvirker landet verden, USA og dig

Vi har supermagter i fokus

Vi stiller skarpt på de to største økonomier i verden, USA og Kina. I studieretningsfagene Virksomhedsøkonomi A og International Økonomi A trækker vi tråde til hele verdensøkonomien, og vi kommer rundt om international handel, aktier og regnskab. Vi ser på landenes betydning for Danmark, danske virksomheder og for dig og din fremtid.

1.g: Du får forståelse for fagene

Vi lægger ud med appetitvækkere om USA og Kina. Du får blandt andet indblik i, hvordan man samarbejder og handler med amerikanere og kinesere. Men vi arbejder mest af alt med at få en grundlæggende forståelse af fagene, så du er klar til studieturen til USA i 2.g.

2.g: Lær om kultur og markedsføring i USA

Her er der fokus på USA. Studieretningsfagene spiller sammen med Engelsk, når vi undersøger, hvordan de mange kulturer former landet på godt og ondt.
Vi sætter fokus på Silicon Valley for at få viden om, hvordan amerikanerne arbejder, og hvad der skal til for at lykkes her. Faget Afsætning bruger vi, når vi ser nærmere på amerikanske virksomheders markedsføring. Der er de blandt verdens bedste, så vi får deres bud på, hvordan man sælger produkter og serviceydelser i dag.

3.g: Kinas udvikling

Her er fokus på Kina, og hvordan landet har ændret sig fra bondesamfund til supermagt. Du får både indblik i det mere traditionelle Kina og i den rivende udvikling og modernisering, landet har gennemgået de senere år. 

Sammen med din klasse studerer du virksomheder i verdens nye økonomiske vækstcenter, og du bliver klar til kommende tværfaglige projekter.

Praktiske oplysninger

  Studieretningsfag

  • Virksomhedsøkonomi A
  • International Økonomi A

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Andet fremmedsprog

  Spansk A, Tysk B eller Fransk B

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Obligatoriske fag

  Hhx-uddannelsen består af en række obligatoriske fag, som er fælles for alle studieretninger:

  • Dansk A
  • Engelsk A
  • International økonomi B
  • Virksomhedsøkonomi B
  • Afsætning B
  • Matematik B
  • Historie B
  • Samfundsfag C
  • Erhvervsjura C
  • Informatik C
  • Erhvervscase.
    

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Valgfag vi anbefaler

  • Samfundsfag B
  • Kulturforståelse C
  • Markedskommunikation C

  Se det samlede valgfagsudbud.

  Du finder læreplaner for valgfagene her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Udgifter til studierejser

  Du betaler selv rejseudgifterne på cirka kr. 15.000* for studieturen. Desuden kommer der udgifter til mad og lommepenge.

  Beløbene indbetales i rater fordelt på 1. og 2.g. 

  *Prisændringer kan forekomme.

  Læs mere om studierejser
  Efter studentereksamen

  Du kan for eksempel læse International Business eller Erhvervsøkonomi på CBS. En anden mulighed er at læse sprog på et universitet eller at studere i udlandet.

  Se mulige uddannelser med denne studieretning. Vær opmærksom på at du selv skal justere oversigten med dit sprogfag og dine relevante valgfag.

  Efter gymnasiet

Svært ved at vælge?

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.

Studievejledningen

Søg optagelse

Du søger via et ansøgningsskema på optagelse.dk.

Handelsgymnasiet

Optagelse Studieretninger Virksomhed, økonomi og omverden Finans Iværksætteri Sportsmanagement Kommunikation og samfundsøkonomi Verdensklassen Europaklassen USA-Kina Fag Studieliv Studiestart Sociale aktiviteter Sport og teambuilding Når du bliver student Hverdagen på gymnasiet Talentprogram Få indflydelse Faciliteter Studierejser Efter gymnasiet Praktiske oplysninger Kontakt og ansatte Besøg os Introduktionskursus Brobygning kombiforløb Brobygningsforløb Informationsmøde Inspirationsmøde Åbent hus Uddannelsesmesser Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...