USA-Kina

Vi sætter fokus på de to stormagter, USA og Kina. I San Francisco studerer du den amerikanske drøm og arbejder med californiske virksomheder. I Beijing og Shanghai ser du verden med kinesiske briller og oplever, hvordan landet påvirker verden, USA og dig.

Vi har supermagter i fokus

Vi stiller skarpt på de to største økonomier i verden, USA og Kina. I studieretningsfagene Virksomhedsøkonomi A og International Økonomi A trækker vi tråde til hele verdensøkonomien, og vi kommer rundt om international handel, aktier og regnskab. Vi ser på landenes betydning for Danmark, danske virksomheder og for dig og din fremtid.

1.g: Du får forståelse for fagene

Vi lægger ud med appetitvækkere om USA og Kina. Du får blandt andet indblik i, hvordan man samarbejder og handler med amerikanere og kinesere. Men vi arbejder mest af alt med at få en grundlæggende forståelse af fagene, så du er klar til de næste års rejser.

2.g: Lær om kultur og markedsføring i USA

Der er fokus på USA, og studieturen går til San Francisco. Studieretningsfagene spiller sammen med Engelsk, når vi besøger skoler og virksomheder og undersøger, hvordan de mange kulturer former landet på godt og ondt. 

Vi besøger virksomheder i Silicon Valley og lærer om, hvordan amerikanerne arbejder, og hvad der skal til for at lykkes her. Faget Afsætning bruger vi, når vi ser nærmere på amerikanske virksomheders markedsføring. Der er de blandt verdens bedste, så vi får deres bud på, hvordan man bedst sælger produkter og serviceydelser i dag.

3.g: Oplev historie og se virksomheder i Kina

Vi rejser til Kina og ser på nærmeste hold, hvordan landet har ændret sig fra bondesamfund til supermagt. Du vil opleve historie, når vi trekker på den Kinesiske Mur, og det traditionelle Kina når vi besøger Den Himmelske Freds Plads i Beijing. 

I Shanghai er pulsen en anden. Vi besøger virksomheder i verdens nye økonomiske vækstcenter, og vi møder unge studerende på vores partnerskole i byen. Med hjem fra Kina har vi materiale til de kommende tværfaglige projekter i blandt andet Historie og International Økonomi.

Praktiske oplysninger

  Studieretningsfag

  • Virksomhedsøkonomi A
  • International Økonomi A

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Andet fremmedsprog

  Spansk A, Tysk B eller Fransk B

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Obligatoriske fag

  Hhx-uddannelsen består af en række obligatoriske fag, som er fælles for alle studieretninger:

  • Dansk A
  • Engelsk A
  • International økonomi B
  • Virksomhedsøkonomi B
  • Afsætning B
  • Matematik B*
  • Historie B
  • Samfundsfag C
  • Erhvervsjura C
  • Informatik C
  • Erhvervscase.
    

  *På studieretningen Sprog, kultur og international marketing Matematik C.

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Valgfag vi anbefaler

  • Samfundsfag B
  • Kulturforståelse C
  • Markedskommunikation C

  Se det samlede valgfagsudbud.

  Du finder læreplaner for valgfagene her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Udgifter til studierejser

  Du betaler selv rejseudgifterne på cirka kr. 25.000 for studieturene. Begge rejser varer omkring ni dage. Beløbene indbetales i rater fordelt på 1. og 2.g. Desuden kommer der udgifter til mad og lommepenge. Turen til Kina er dog næsten med fuld pension.

  Studierejserne betales gennem skolens webshop.

  Læs mere om studierejser
  Efter studentereksamen

  Du kan for eksempel læse International Business eller Erhvervsøkonomi på CBS. En anden mulighed er at læse sprog på et universitet eller at studere i udlandet.

  Se mulige uddannelser med denne studieretning. Vær opmærksom på at du selv skal justere oversigten med dit sprogfag og dine relevante valgfag.

  Efter gymnasiet

Søg optagelse

Du søger via et ansøgningsskema på optagelse.dk.

Brug for hjælp til at vælge?

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.

Studievejledningen
 • Bakkesvinget 67
  4000 Roskilde
  Telefon 8852 3200
  rhs@rhs.dk
 • CVR-nr: 19516172
  EAN-nummer: 5798000553606
#rhslivet

Hjælp og vejledning

Du er altid velkommen til at kontakte en studievejleder, hvis du har brug for hjælp til at vælge uddannelse eller kursus. 

Studievejledningen

Se også

Webshop Få sider læst op Cookie- og privatlivspolitik Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Handelsgymnasiet

Optagelse Studieretninger Virksomhed, økonomi og omverden Finans Iværksætteri Sportsmanagement IT og business Webdesign og gaming Økonomi og samfund Journalistik og kommunikation Grøn global Verdensklasse Europaklasse USA-Kina Sprog, kultur og international marketing Fag Studieliv Studiestart Sociale aktiviteter Sport og teambuilding Når du bliver student Hverdagen på gymnasiet Talentprogrammer Få indflydelse Mediegruppe Faciliteter Studierejser Efter gymnasiet Praktiske oplysninger Kontakt og ansatte Besøg os Introduktionskursus Brobygning kombiforløb Brobygningsforløb Informationsmøde Inspirationsmøde Åbent hus Uddannelsesmesser

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...