USA-Kina

Vi sætter fokus på de to stormagter, USA og Kina. I San Francisco studerer du den amerikanske drøm og arbejder med californiske virksomheder. I Kina ser du verden med kinesiske briller og oplever, hvordan landet påvirker verden, USA og dig.

Vi har supermagter i fokus

Vi stiller skarpt på de to største økonomier i verden, USA og Kina. I studieretningsfagene Virksomhedsøkonomi A og International Økonomi A trækker vi tråde til hele verdensøkonomien, og vi kommer rundt om international handel, aktier og regnskab. Vi ser på landenes betydning for Danmark, danske virksomheder og for dig og din fremtid.

1.g: Du får forståelse for fagene

Vi lægger ud med appetitvækkere om USA og Kina. Du får blandt andet indblik i, hvordan man samarbejder og handler med amerikanere og kinesere. Men vi arbejder mest af alt med at få en grundlæggende forståelse af fagene, så du er klar til de næste års rejser.

2.g: Lær om kultur og markedsføring i USA

Der er fokus på USA, og studieturen går til San Francisco. Studieretningsfagene spiller sammen med Engelsk, når vi besøger skoler og virksomheder og undersøger, hvordan de mange kulturer former landet på godt og ondt. Vi får her selv mulighed for at vurdere, om den amerikanske drøm stadig lever.

Vi besøger Silicon Valley og lærer om, hvordan amerikanerne arbejder, og hvad der skal til for at lykkes her. Faget Afsætning bruger vi, når vi ser nærmere på amerikanske virksomheders markedsføring. Der er de blandt verdens bedste, så vi får deres bud på, hvordan man bedst sælger produkter og serviceydelser i dag.

3.g: Oplev historie og se virksomheder i Kina

Vi rejser til Kina og ser på nærmeste hold, hvordan landet har ændret sig fra bondesamfund til supermagt. På rejsen tager vi til to byer i Kina. Der får du både indblik i det mere traditionelle Kina men også den rivende udvikling og modernisering, landet har gennemgået de senere år.

Sammen med din klasse besøger du virksomheder i verdens nye økonomiske vækstcenter, og du møder unge studerende på vores partnerskole i byen. Med hjem fra Kina har vi materiale til de kommende tværfaglige projekter.

Praktiske oplysninger

  Studieretningsfag

  • Virksomhedsøkonomi A
  • International Økonomi A

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Andet fremmedsprog

  Spansk A, Tysk B eller Fransk B

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Obligatoriske fag

  Hhx-uddannelsen består af en række obligatoriske fag, som er fælles for alle studieretninger:

  • Dansk A
  • Engelsk A
  • International økonomi B
  • Virksomhedsøkonomi B
  • Afsætning B
  • Matematik B*
  • Historie B
  • Samfundsfag C
  • Erhvervsjura C
  • Informatik C
  • Erhvervscase.
    

  *På studieretningen Sprog, kultur og international marketing Matematik C.

  Du finder læreplaner for de forskellige fag her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Valgfag vi anbefaler

  • Samfundsfag B
  • Kulturforståelse C
  • Markedskommunikation C

  Se det samlede valgfagsudbud.

  Du finder læreplaner for valgfagene her. Læreplanerne gælder for de elever, der starter i gymnasiet efter 1. august 2017.

  Læs mere om fag og valgfag
  Udgifter til studierejser

  Du betaler selv rejseudgifterne på cirka kr. 25.500 for studieturene. Desuden kommer der udgifter til mad og lommepenge.

  Beløbene indbetales i rater fordelt på 1. og 2.g. Se betalingsplaner for studierejser.

  Studierejserne betales gennem skolens webshop.

  Læs mere om studierejser
  Efter studentereksamen

  Du kan for eksempel læse International Business eller Erhvervsøkonomi på CBS. En anden mulighed er at læse sprog på et universitet eller at studere i udlandet.

  Se mulige uddannelser med denne studieretning. Vær opmærksom på at du selv skal justere oversigten med dit sprogfag og dine relevante valgfag.

  Efter gymnasiet

Søg optagelse

Du søger via et ansøgningsskema på optagelse.dk.

Brug for hjælp til at vælge?

Ring eller skriv til en vejleder, hvis du er i tvivl om hvilken studieretning, der er bedst for dig.

Studievejledningen

Handelsgymnasiet

Optagelse Studieretninger Virksomhed, økonomi og omverden Finans Iværksætteri Sportsmanagement IT og business Webdesign og gaming Journalistik og kommunikation Grøn global Verdensklassen IBB Verden Europaklassen USA-Kina Sprog, kultur og international marketing Fag Studieliv Studiestart Sociale aktiviteter Sport og teambuilding Når du bliver student Hverdagen på gymnasiet Talentprogrammer Få indflydelse Mediegruppe Faciliteter Studierejser Efter gymnasiet Praktiske oplysninger Kontakt og ansatte Besøg os Introduktionskursus Brobygning kombiforløb Brobygningsforløb Informationsmøde Inspirationsmøde Åbent hus Uddannelsesmesser

Mere RHS

Uddannelser Kurser Om skolen Hjælp til at vælge Optagelse English Info til dig der er...